CHP Aydın Milletvekili ve PM Üyesi Bülent Tezcan, Söke’de oda başkanları ile bir araya geldi. Ziyarete Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan, CHP Söke Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Arif Ceylan, CHP Aydın İl Başkan Yardımcıları Mehmet Zeylan, Dursun Evren, Kaan Erçetin, CHP Söke İlçe Başkan Yardımcısı Nursen Tunç, CHP Söke İlçe Başkan Yardımcısı Aylin İşgören, CHP Söke ilçe Yönetim Kurulu Üyesi Tevfik Öğünç ile oda başkanları katıldı. Milletvekili Tezcan'a Söke Lokantacılar Esnaf Odası Başkan Vekili Haluk Yalçınöz tarafından çiçek takdim edildi. Tezcan, geçtiğimiz günlerde seçimlerini tamamlayan oda başkanlarına ve önümüzdeki günlerde seçimlerini yapacak başkanlara hayırlı olsun dileklerini iletti.

ODA BAŞKANLARI ZAMLI FATURALARDAN DERT YANDI
Esnaf oda başkanları, CHP Aydın Milletvekili Tezcan'a özellikle son günlerde elektrik, doğalgaz ve akaryakıta gelen zamlardan yakındı. İlk olarak söz alan Söke Şoförler Odası Başkanı Refik Karataş, şartların şoför esnafı için çok zorlaştığını belirterek, "Şoför esnafının artık depolarını dolduracak gücü kalmadı. Topladığımız paralar mazota bile yetmiyor. Korkarım yakında Söke'nin en işlek caddesinde araçlarımız mazot alamadığımız için yolda kalacak. Bizim için en sıkıntılı durum artan mazot fiyatları. Benim en çok ağrıma giden şey. Yat sahipleri ÖTV'siz mazot kullanırken bizim 15 liradan mazot almamız beni çok üzüyor. Biz zevk, sefa için araçlarımıza binmiyoruz. Evimize ekmek götürmek için, rızkımız için direksiyon başına geçiyoruz. Bu mazot fiyatları böyle giderse ne yapacağımızı bilmiyoruz.” diye konuştu.

“BÖYLE GİDERSE ESNAFIMIZ KEPENK KAPATACAK”
Kahveci esnafları adına söz alan Kahveciler Odası Başkanı Ali Öztürk de elektrik faturalarından yakındı. Başkan Öztürk, "Kahveci esnafımız gelen elektrik faturalarından dolayı dolaplarını kapattı. Demokrasi Meydanında 7 bin 200 TL faturası gelen kahvemiz var. Böyle giderse çok fazla esnafımız kepenk kapatacak." şeklinde konuştu. Söke Bakkallar Odası Başkanı İbrahim Çallıoğlu da, "Bakkallar bu yaz dondurma satamayacak. Bu elektrik fiyatlarıyla dondurma dolabı çalıştırmak imkansız." dedi.

Söke Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Şeref Başar ise,"Bağkur primleri ve çalışan sigorta ödemeleri bizleri çok zorluyor. Bir de bunlara tüp ve elektrikteki artışlar da eklenince idare edilemeyecek bir hal aldı." diyerek çözüm istedi. Son olarak söz alan Söke Sebze ve Meyveciler Oda Başkanı Mustafa Ümit Coşkun, mazota zam gelmesi ile her şeyin zamlandığını dile getirdi. Başkan Coşkun, "Üretici girdi maliyetlerindeki artışlar biz pazarcı esnafının en büyük sorunu. Mazota zam gelince her şeye zam geliyor. Bugün üreticilerin aldıkları fidanlar 3 kat arttı. Üretici üretemiyor, esnaf satamıyor vatandaş alamıyor.” ifadelerini kullandı.

“İŞİN KÖKLÜ ÇÖZÜMÜ İKTİDARIN KÖKTEN DEĞİŞMESİ"
Esnafların sorunlarını can kulağı ile dinleyen ve tek tek not alan CHP Aydın Milletvekili ve PM Üyesi Bülent Tezcan, yıllardır elektrik, doğalgaz ve mazota yapılan zamlarla mücadele ettiklerini söyledi. Milletvekili Tezcan, "Elektrik doğalgaz mazot yıllardır bunların mecliste mücadelesini veriyoruz. Bir kısmını yoğun baskılarımızla yaptırabildik. Ama işin köklü çözümü iktidarın kökten değişmesi. Bu iktidar değişecek. Vatandaşın derdini bilen, dinleyen, rant yiyicilere değil vatandaşa çalışacak bir iktidara Türkiye'nin ihtiyacı var. Esnafın üzerindeki yükleri kaldıracağız. Bu bir bakış açısı. Esnaf işletmeleri bizim kültürümüz. Esnafımızı yok etmek onu piyasanın şartlarına mahkum etmek doğru değil. Bu gün Türkiye'de işsizliğin yaratacağı toplumsal kaosun önünde duran en önemli unsur esnaf işletmeleri aile işletmeleridir. Ahilik bizim toprakların 1000 yıllık geleneğidir. esnaf kültürü esnaf ahlakı çok önemlidir. Kesinlikle desteklenmesi lazım.” dedi.

“PANDEMİ DÖNEMİNDE YANIMIZDA BİR TEK ÖZLEM BAŞKAN VARDI"
Tezcan'ın konuşmasının ardından yeniden söz alan oda başkanları, pandemi sürecinde her zaman yanlarında olan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na teşekkür etti.
Şoförler Odası Başkanı Refik Karataş, "Biz bu pandemi döneminde en çok desteği Özlem Başkandan gördük. Beş kuruş para almadan her gün aralıksız araçlarımızı ilaçladılar. Özlem Başkana şoför esnafı olarak çok teşekkür ediyorum. Bir tek ondan destek gördük, bir tek o vardı yanımızda." diye konuştu.
Söke Kahveciler Odası Başkanı Ali Öztürk de "Dükkanlarımızın kapandığı dönemlerde esnafımıza gıda yardımları yaptı. Dükkanlarımızı yeniden açtığımızda bu kez dezenfekte ve maske desteği verdi.Özlem Başkan her zaman yanımızdaydı, ona çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. Söke Berberler Kuaförler Odası Başkan Yılmaz Demiryürek ise, "Pandemi dönemi bizler için çok sancılı geçti. Bizlere o dönem bir tek ve sadece Özlem Başkan destek oldu. Ona çok teşekkür ediyorum." dedi.

"BU SÖZLERİ DUYMAK BİZİ MUTLU EDİYOR"
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile ilgili olarak oda başkanlarının söylediği övgü dolu sözlerin kendilerini mutlu ettiğini dile getiren CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, "Bu takdire şayan sözleri duymaktan memnun oluyoruz. Belediye başkanımızın böyle takdir toplaması bizleri çok mutlu ediyor. Aydın'da bu noktada biz çok şanslıyız. Büyükşehir belediyemiz çok iyi hizmetler yapıyor. Marifet iltifata tabidir. Yapılan işin takdir edilmesi bizleri daha da teşvik ediyor." dedi.