CHP PM üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Aydın İl Binası’nda gündeme genel ve yerel gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Toplantının gündem maddelerinden birisi de Germencik’in Dağyeni köyünde vatandaşların isyanına yol açan maden arama çalışmaları vardı.

AYDIN’DA HAVA VE TOPRAK ZEHİRLENİYOR
CHP’li Tezcan yaptığı açıklamada çevre konusunda Aydın’da yaşayan vatandaşların çok ciddi tereddütler yaşadığını kaydetti. Jeotermal Enerji Santralleri’ne (JES) dikkat çeken CHP’li Tezcan, “Aydın’da jeotermal enerjinin doğru ve verimli kullanılmayıp gerektiği gibi yatırımlar denetlenmediği için çevre kirliliği var. Hava, toprak ve suyun zehirlendiğini görüyoruz. Çevreyi hoyratça kullanan bir iktidar uygulaması ile karşı karşıyayız. Türkiye’nin dört bir yanında rant hırsıyla tabiatı ve çocuklarımıza bırakacağımız doğa tahrip edilmektedir” ifadelerini kullandı.

SİYANÜRLÜ ALTIN MI ARAYACAKLAR?
İnciri ile meşhur Dağyeni Köyü’nde başlatılan ve tepkilere neden olan maden araması çalışması ile ilgili olarak yeni bilgilere ulaşıldı. Germencik Kayamakamı Turgay Gülenç’in kendisini konu ile ilgili olarak bilgilendirdiğini kaydetti.

Tezcan açıklamasında “Aydın’da iki gündür Germencik’in Dağyeni Köyü’nde vatandaşlarımız haklı bir şüphe ile itiraz içerisindeler. Germencik Kaymakamı ile görüştük. Bölgede yapılan çalışmanın Maden Tetkik Arama’nın (MTA) doğal bir çalışması olduğunu ve rezerv arandığını belirtti. İnşallah öyledir. Dağyeni’de vatandaşlar endişeli. Dün JES’lerle ilgili verilen sözlerle bizi aldattılar. Bizim en güzel tabiat parçalarımızdan olan Dağyeni’de ne yapacaklar acaba? Siyanürlü altın mı arayacaklar? Bizim incirimizi, tabiatımızı yok edecek hangi adımı atacaklar diye endişeli vatandaşlarımız. Vatandaşın endişesine kulak veren, güven veren bir iktidara ihtiyaç var. Vatandaşın güvenini kazanmayan bir iktidarın Türkiye’yi geleceğe taşıma imkanı yoktur. Böyle bir tabloda vatandaşı ile barışık değil kavgalı bir iktidarı gönderme zamanı...”