Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, erken seçim tartışmaları için, “Bunlar erken seçim merken seçim diyorlar ya, sabrın varsa Haziran 2023’e kadar kapıda bekleyeceksin” açıklamasını yaptı.

Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

HAZİRAN 2023’E KADAR KAPIDA BEKLEYECEKSİN: Biz sabırla kendi yolumuzda yürümeye devam edeceğiz, acelemiz yok. Bunlar erken seçim merken seçim diyorlar ya, sabrın varsa Haziran 2023’e kadar kapıda bekleyeceksin. Bizim daha yapacak çok işimiz var. Devamlı açılışlar devam ediyor. Bunları yapacağız. Bunlarla beraber yola devam edeceğiz. Biz ‘yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan’ diyerek yola devam ediyoruz.

BU ÜLKENİN YARGISI VAR, BU ZATA DAVA AÇMA ZAMANI GELMİŞTİR: CHP’nin başındaki zata ve şürekasına harcadığımız zamanı israf olarak görüyoruz, hele bizim Naci bey bu işe üst düzeyde israf olarak bakıyor, sadece ve sadece milletimize olan saygımızın gereği, sınırlı cevaplarla yetiniyoruz. Bu devletin hiçbir memuru, bu ülkenin hiçbir evladı CHP’nin hastalıklı zihniyetinin şamar oğlanı değildir. Bizler kendi platformumuzda, yargı kendi yetki alanında, medya kendi zemininde bu zihniyetin azgınlığını dizginleyecektir. Bence bu ülkenin yargısı var ve kendilerine militan diye hakaret eden bu zata, bütün bu hakarete muhatap olanların dava açma zamanı gelmiştir geçiyor, herkes davasını açmalı, bu memleket öyle sahipsiz değil, gereği yapılmalıdır.

TÜRKİYE’NİN 18 YILDA NEREDEN NEREYE GELDİĞİNİ HERKES GÖRÜYOR: Türkiye’nin son 18 yılda nereden nereye geldiğini herkes görüyor, ancak eski Türkiye’de yaşamamış gençlerimize bu kazanımların önemini anlatmakta zorlanıyoruz. Ülkemizin demokraside ve ekonomide çağ atladığını yaşayarak görmeyenlere tüm bunları anlatmamız şarttır. Son bir ayda üstelik salgın şartlarına rağmen ülkemize kazandırdıklarımız bile bu büyük başarı hikayemize örnek teşkil edecektir. Dün Elazığ’da sayısı 8 bini bulan deprem konutlarının anahtar teslim törenine katıldık. Elazığ ve Malatya’da ciddi bir yıkıma yol açan depremin üzerinden geçen bir yılın ardından vatandaşlarımıza verdiğimiz sözü tutarak konutların önemli bölümünü sahiplerine teslim ettik. Elazığ’da Avrupa’nın en büyük gençlik ve çocuk çalışmalarının merkezinin açılışını da yaptık.

AK PARTİ MHP İLE MECLİS’İN DİNAMOSU: Günümüzü ülkemiz ve milletimiz için dolu dolu geçirdik geçirmeye devam ediyoruz, ülkesine ve milletine karşı sorumluluk hisseden herkesten tek beklentimiz kendi üzerine düşen görevi hakkıyla ifa etmesidir. Genel Merkezi’mizden il başkanlarına partimizde görev üstlenen tüm kardeşlerimizden aynı hassasiyeti bekliyoruz, bu şekilde görevlerimizi hakkıyla yerine getirdiğimizde ne ülkemizin önünde ne Cumhur İttifakı’nın ne AK Partinin önünde durabilecek bir güç tanımıyorum. Milletimiz her birimizi teker teker takip ediyor karnemizi dolduruyor, seçim günü bu karne önümüze oy oranı olarak konacaktır, karne günü gelip çattığında sandık başından başımız dik anlımız açık şekilde ayrılabiliriz. Bunun için hep birlikte çok çalışmalıyız. AK Parti Grubu MHP ile birlikte Meclis’in lokomotifidir, dinamosudur, biz çok çalışırsak Meclis de çok üretir...

REFORM PAKETLERİNİ SUNMAYA BAŞLAYACAĞIZ: Meclis gündeminde önceden kalan yasama çalışmalarını sizler zaten iyi biliyorsunuz, yakında hazırlıklarını tamamlamak üzere olduğumuz yeni reform paketlerini meclisimizin takdirine sunmaya başlayacağız. Milletimizle paylaştığımızda bu reform tekliflerinin ülkemizi 2023’e ve daha sonrasına taşıyacak çok köklü ve önemli düzenlemeler içerdiği görülecektir. Türkiye’yi temel hak ve özgürlüklerden ekonomide güven ikliminin güçlendirilmesine kadar bu reform sürecine hep birlikte sahip çıkacağız.

TEK VAADLERİ TAYYİP ERDOĞAN’I İNDİRMEK OLAN MUHALEFET: Tek vaatleri Tayyip Erdoğan’ı indirmek olan bir muhalefete, bu millet, iktidarı vermez. Türkiye’yi nereye getireceğini söyleyemeyen istikameti belirsiz, programı baştan savma, projesi olmayan kadroları kifayetsiz, yoldaşları şaibeli hiçbir yapı milletimizden iktidar vizesi alamaz. Bizler tüm şeffaflığımızla milletimizin huzurundayız, 2023 seçimlerinde bir kez daha sandıktan zaferle çıkarak büyük ve güçlü Türkiye’yi inşaada yeni bir safhaya geçeğiz.

CHP HAKARET DOZUNU ARTIRMAYA BAŞLADI: CHP testisinin içindeki cürufun ne derece berbat olduğunu tekrar tekrar bizlere ve tüm ülkemize gösterdi. CHP yönetimi taciz, tecavüz, hırsızlık arsızlık skandallarının üzerini örtmek için hem bize hem milletimize olan hakaretlerinin dozunu sürekli artırmaya başladı. Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış misali, milletimizin önüne çıkıp öz eleştiri yapacak özür dileyecek, içlerindeki taciz tecavüzlerin hesap soracakları halde işi pişkinliğe vuruyor. Yalan olduğu konuları utanmadan tekrarlayanlara pişkin denmez de ne denir?

TEK ADAMCAĞIZ ROLÜNÜ TEBESSÜMLE SEYREDİYORUZ: Cumhuriyetin ilk partisini bölücü örgütün maşalığını üstlenen yapının payandalığına düşürenlerin kendilerince oynadıkları yüksek siyaset oyunlarını millet günü geldiğinde başlarına geçirecektir. Önlerine geleni tek adamlıkla, suçlayanların, kendi partilerinde oynadıkları tek adamcağız rolünü tebessümle seyrediyoruz. Bir de halkçılık diyerek kendilerini halkın içinde bizi de sarayların içinde sefa süren olarak göstermeye çalışmıyorlar mı işte orası artık sözün bittiği yere dönüşüyor. Bu zatları şimdiye kadar milletimizin içinde pek görmedik. Ama biz hayatımızın her döneminde olduğu gibi şimdi de milletimizin içindeyiz. Ömründe devletle ilişkisi bir dönem devlet memurluğu yapmaktan ibaret olan bir zatın eline tutuşturulan yalan yanlış, SSK’nın başında bu adam bulunmadı mı? SSK’nın başında bulunduğu zaman hastanelerde hastalarımızın ne hale düştüğünü tabii şimdi Z kuşağı bilmiyor ve düşünebiliyor musun yahu, hastanelerde rehin alınan ölülerimiz vardı. Kimin dönemi bay Kemal’in dönemi... Ama Z kuşağı bunları bilmiyor. Arkadaşlar bunları hatırlatmamız lazım.

HERKES MİLİTAN KENDİLERİ NE: Bunlara göre cumhurbaşkanı militan, bakanlar militan, Cumhur İttifakı ve AK Parti tepeden tırnağa militan, hakimler savcılar militan, valiler kaymakamlar militan, tüm askerler militan, diplomatlar militan, polisler ve öğretmenler başta olmak üzere memurların hepsi, işçiler iş adamları zaten militanın önde gideni. Aslında bunlara göre milletin kendilerine oy vermeyenlerin yüzde 75’inin tamamı militan. Bu hastalıklı zihniyete göre CHP’ye oy vermeyen herkes, onur vs sahip değildir. Peki kendileri ne? Terör örgütü mensuplarına arkadaşlar demek bunların meşrebinde militanlık değil kibarlık, terör örgütünün güdümündeki partiyi belediyelerine ortak etmek bunların meşrebinde militanlık değil iş birliği, dışarda ülkemize karşı hareket eden herkesin değirmenine su taşımak militanlık değil nezaket, kendilerinden olmayan herkese iftira atmayan bunların meşrebinde militanlık değil, şeref… Sadece cumhuriyetimizin kurucusu olan sadece Gazi Mustafa Kemal’i hatırlıyoruz, çok partili siyasi hayata geçişle birlikte milletimizi özgürlük ve kalkınma ile tanıştıran Menderes’i, Özal’ı hatırlıyoruz, milletimizin gönlünde merhum Erbakan hocamız ve Türkeş gibi birkaç ismi ekleyebiliriz, gerisi nerede tarihin tozlu raflarında… Her gün kameraların karşısına geçip bize ve milletimize ağızlarına geleni söyleyenlerin edepsizlik edenlerin gidecekleri yer de orasıdır. Bizim üzüntümüz milletimizin sürekli bu hezeyanlara maruz kalıyor olmasıdır, bu zihniyeti ve sergilediği pespayeliği Türkiye’nin son dönemdeki imtihanı olarak görüyoruz. Milletimiz ilk seçimde elbette bunlara bir güzellik yapacaktır.

ESNAFLARI YALNIZ BIRAKMADIK: Sağlık Bakanlığımızın belirlediği programa göre aşı tedarikini dağıtımını ve uygulamasını sürdürüyoruz, şu an itibariyle 10 milyon doz aşıyı ülkemize getirdik, dünyanın birçok geliştiğini söyleyen ülkeler aşı bulamıyor. Aşı uygulamasının kapsamı giderek genişleyerek, en kısa sürede hedef kitlenin tamamına ulaşacaktır. Esnaflarımızı bugüne kadar yalnız bırakmadık. Bundan sonra da yalnız bırakmayacağız. Koronavirüs salgınından etkilenen esnafa, üç ay süreyle aylık bin lira esnaf desteği büyükşehirlerde, 750 kira desteği yapmaya devam ediyoruz. Geçici süreliğine ara verilen mükelleflerin vergilerini tekrar erteledik.

DESTEK ÖDEMESİ YAPACAĞIZ: Lokanta, restoran ve kafe gibi sektörlerde alınan tedbirler nedeniyle faaliyetleri kısıtlanan 2019 cirosu 3 milyon lira ve altı olan, gerçek usulde vergilendirilen ticari işletmelere destek ödemesi yapacağız. Cirosu 2020 yılında bir önceki yıla kıyasla yüzde 50 ve daha fazla azalan işletmelerimize, 2 bin liradan az 40 bin liradan fazla olmamak üzere, ciro kaybının yüzde 3'ü oranında destek ödemesi yapacağız. Bu yeni destek kalemimizin tüm işletmelerimize hayırlı olmasını diliyorum. Sosyal koruma kalkanı çerçevesinde bugüne kadar 46 milyar liralık bir kaynağı karşılıksız olarak her kesimden insanımıza aktardık. Esnafımızı bugüne kadar yalnız bırakmadık, bundan sonra da bırakmadık. Salgının seyrinin endişe verici seyre çıkması, geçtiğimiz aylarda bizi daha sıkı tedbirler almaya yöneltti. Vaka ve hasta sayısının salgının tehdit olmaktan çıkacağı seviyeye kadar gerilemesiyle yeniden normalleşme adımlarını atmaya başlayacağımız açıktır. Bunun için önce milletimizin, 'temizlik, maske, mesafe' kurallarına sıkı bir şekilde riayet etmesi gerekiyor. Aşılanan kişi sayısının toplumda genel koruma sağlayacak sayıya ulaşması da önemli bir kriterdir.