Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 15 bin öğretmenin ataması için yapılan mülakat sonuçları açıklanmış, ancak Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) Türkiye’de dereceye giren adayların mülakatta elendiği ortaya çıkmıştı. 

Yaşanan hukuksuzluk sonrası mağdur olan gençler tepkilerini sosyal medyadan dile getirmiş, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, KPSS'de mülakat mağduru olan gençlerle buluşma kararı almıştı. 

Kılıçdaroğlu bugün CHP Genel Merkezi'nde gençlerle bir araya geldi. Sonra gençlerle birlikte açıklama yapan Kılıçdaroğlu, sözü mağdur olan gençlere verdi. 

Gençlerden biri, ''Mülakattaki hocalarımın beni tebriklerle uğurlamasına rağmen 55 puan aldım. Çok mağduruz'' diye konuştu. 

''HAKKIM GASP EDİLDİ''
Mağdur gençlerden Ahmet Yılmaz ise ''Benim babam beni okutmak için yıllarca emek verdi. Şimdi hareket ederken bile zorlanıyor. Benim hakkım gasp edildi. Kontenjana dahilim ama atanamıyorum'' ifadelerini kullandı. 

''YETKİLİLERE SABAHTAN BERİ ULAŞAMIYORUZ''
Gençlerin ardından Kılıçdaroğlu yeniden söz aldı.  ''Onlara özür borcumuz var. Yetkililere sabahtan beri ulaşamıyoruz. Bakan beye ulaşamıyoruz'' diyen Kılıçdaroğlu, bakanlığın Danıştay'ın kararına uymadığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, ''Adaletin olmadığı yerde huzur olur mu? Bu çocukların hakkını çalmak kimin hakkıdır? Buna hepinizin itiraz etmesi lazım. 84 milyonun itiraz etmesi lazım. Babaların annelerin çocuklarını nasıl yetiştirdiklerini hepimiz biliriz. Anne babaların haklarını çalmak kimin hakkıdır? Daha önce benzer olaylar çıkınca Danıştay bir karar verdi. Bir puan aralığı belirliyor. Yazılıda alınan puanla mülakatta verilen puan arasında bir aralık belirlemeleri gerekiyor. Danıştay'ın kararına uymuyorlar. Bütün siyasi partiler, Danıştay'ın kararına uyulması için görüş birliğine vardılar'' sözlerini sarf etti.

''MÜLAKAT BELASINI KALDIRACAĞIZ''
İktidar geldiklerinde mülakatı kaldıracaklarını söyleyen CHP Lideri açıklamalarını, ''TBMM'nin milli eğitim kararına, Danıştay kararına uymayacaksınız; çalışkan öğrencilerin hakkını yiyeceksiniz. Sonra bana adaletten bahsedeceksiniz? Bu çocuklarımızın haklarını savunmak benim boynumun borcudur. Saray'da bunu çok iyi bilsin. Birilerinin haklarını birilerine yedirmeyeceğiz. 

İktidar olduğumuzda mülakat belasını kaldıracağız'' diyerek bitirdi.