AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik,  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Metin Yavuz, Bekir Kuvvet Erim ve Rıza Posacı kongreye katılım sağladı. MHP İl Başkanı Haluk Alıcık ve yönetimi de kongrede yerini aldı. 

Divan Başkanlığını AK Parti Osmaniye Milletvekili Aydın İl Koordinatörü İsmail Kaya'nın yaptığı kongre, gündem okunması saygu duruşu ve İstiklal Marş'ının okunması ile başladı.

İlk konuşmayı AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen yaptı. Özmen, birik ve beraberlik vurgusunda bulunarak,  " Büyük ve güçlü türkiye hedefine emin adımlarla yürüyoruz. Cumhur Başkanımız Recep TAyyip Erdoğan'ın dediği gibi her günümüzü seçim var gibi değerlendireceğiz. Bugünden itibaren 118 bin üyemizle birlikte daha güçlü olacağımız bir dönemin beslemesini çekiyoruz. Cumhur ittifakı ile birlikte yürüyeceğiz.Bugüne kadar görev yağtığımız il yönetim kurlumuza teşekkür ediyorum. Hep birlikte inandıımız yolda yürümeye devam edeceğiz." dedi. 

İl Başkanı Özmen'in ardından AK Parti Aydın Milletvekilleri de sırası ile konuştu. Milletvekillerinin konuşmalarından satır başları şöyle;
Rıza Posacı, " Aydın tarım, turizm ve termal kentidir. Tarımı konusunda ciddi destekler yaptık. Jeotermali tarımla buluşturacağız. Yakında üretime geçireceğiz. Tarıma dayalı desteklerle katma değerin Aydın'a kalmasını sağladık. "
Bekir Kuvvet Erim, " Partimizde bir nefeer olarak görev almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Salgın nispetinin üzerinden gelmek için üzerime düşen sorumululuğu yapmamız gerekiyor. Vatandaşlarımızın ve işletmelerimizin sıkıntılarını gayet iyi biliyoruz. Gaflete kapılmayalım. Temizlik mesafe kurallarına uyalım. Bugünleri geride bırakacağız. Birbirimizew daha çok kenetlenmemiz ve sahip çıkamamız lazım. 2023'e emin adımlarla ulaşacağız. Bizim partimizin kongreleri bayram günüdür. Her kongrede birlik ve beraberliğimiz büyür."
Mustafa Savaş, "İl kongremizin şehrimiz ülkemiz milletimiz ve demokrasimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Pandemi koşullarına baktığımızda coşkulu bir hava var. 17 ilçemizde kongrelerimizi gerçekleştirdik. Görev değişiklikleri oldu, devam edenler oldu. Büyük bir olgunluk içerisinde yürüttük. Tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.  Bayrak yarışında sen ben değil biz olursak var oluruz. Bunun içindir ki 18 yıllık iktidarımızda milletimizin desteği ile sandıktan birini olarak çıktık. Birlkte ede ettiğimiz bu başarıyı hep birlikte sürdüreceğiz. İlmizi ve ülkemizi daha güzel yarınlara taşıyacağız. Aydın'da bir başarı hikayesi yazacağız.  
Metin Yavuz, " Geçen yıl luzumsuz biri çıktı, Martın sonu bahardır dedi ve yaşanmadık olumsuzluk kalmadı. 2020 unutulmaz bir yıl oldu. Her sektörde köklü bir değişiklik içine girildi. Zorlu süreci bugüne kadar örnek bir şekilde geçirdik. Bugünden itibaren de öyle olacak. Aydın tarım memleketi. Yağan kar bereketli olacaktır inşallah. Barajlar dolmaya başladı. Toplumun yüzü gülmeye başladı. Türkiye ne zaman büyük hedelere kitlense içeride dışarda birlileri yaptırmamk ister. Türkiye'de milletin oyları ile seçilmiş olan cumhurbaşkanımıza sözde cumhurbaşkanı demek millete karşı işlenmiş en büyük düşmanlıktır. Seçimle geldi ve 2023'e kadar da vakit var. CHP Lideri  Kemal Kılıçdaroğlu'nun nefret dili siyaseti kirletmektedir. Sözde genel başkana tavsiyemiz gittiği yanlış yoldan geri dönmesi ve gerek azami saygıyı göstermesiniz.  Bu dava yolunda birlikte yürümekten gurur duyuyorum."

Milletvekillerinin konuşmasından sonra salondakilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için hazırlnanan video izletildi. Sonrasında söz alan  Bakan Şelçuk, birlik beraberlik, üretim ve bereket vurgusunda bulundu. 

"HEPİMİZİN DERDİ BİR, MEMLEKETE HİZMET İÇİN BURADAYIZ"
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı konuşmada, " Bugün burada omaktan gurur duyuyorum. . Bugün memeletemize yaptığımız hizmet bayarağımızı daha ileriye götürme günüdr. Hepimizin derdi bir ve memelekte hizmet için buradayız. Bu sene çok coşkuluyuz ama kovid olmasaydı çok daha coşkulu olacaktık. Hepimizin gönlü bir . Hep birlikte bu salgın sürecini de atlatacağız. Aydın taşı toprağı bereketli, tarihin doğanın yaşayan şehri efelerimizin diyardır. Ben de bu memleketin bir evladı olarak burada olmaktan dolayı kendimi şanslı hissediyorum. Saygı değer Cumhurbaşkanımız Aydın mitinginde ifade etmişti. Aydın'ın sadece erkekleri değil kadınları da efedir. Kadınlarımıza selam olsun. Biz sadece Türkiye değil dünyadaki bütün mazlumlar içn de çalışıyoruz. İnsan odaklı poltikalarla Türkiye'yi bugünki  konumuna taşıdık. Yaparsa her daim AK Parti yapar diyoruz. Devrim niteliğinde dönüşümler gerçekleştirdik. Her şeyi yerli ve milli kaynaklarımızla yapıyoruz. Sözüm ona kadın hakları savunuculuğu yapanlar da üç maymunu oynuyor ve sessiz kalıyorlar. Kimliğine kökenine bakmadan tüm kadınlarımızın yanında olmaya devam edeceği, ülkemizdeki tüm kadınların haklarını savunacağız.  Gençlerimize daima önem verdik, sizlerin söz sahibi olmalarını sağladık. İstihdamı artıracağız. İlerleyen günlerde ALO 144 Sosyal Yardım hattı için Aydın’da bir lokasyon açacağız, bu çağrı merkezinde Aydınlı gençlerimize yeni istihdam imkânı sunacağız" dedi.

"AK PARTİ TÜRKİYE'NİN GELECEĞİDİR"
 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan,
"Her nekadar uzak olsak da bizler aynı duyguyu paylaşanlarız. Bizler bugün Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşlarıyız. Dünün ve bugünün Türkiyesinde hem hiç değişmeyen hem de çok değişenler var. Bugün demokrasi ve özgürlükler adasına dönüştü. Geleceğin gençlerine ışık tutacak. Merhum Adnan Menderes'i rahmetle anıyoruz.  Çok büyük acılar yaşandı, mücadeleler verildi. Bugün bizim mesuluiyetimiz. Demokrasi mücadelesini daha yükseğe çıkartmalıyız. AK Parti Türkiye'nin geleceğidir. AK Parti Türkiye'nin geleceğinin partisidir." 

"2023 SEÇİMLERİ ÜLKEMİZ İÇİN TARİHİ BİR DÖNÜM NOKTASINDA YAŞANACAK"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 7. Olağan Manisa, Aydın, Mardin, Adıyaman, Kilis, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Muş il kongrelerine Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlantıyla katıldı. Erdoğan, konuşmasında, "AK Parti, milletin kurduğu bugüne kadar da milletin getirdiği bir partidir." diyerek, "AK Parti hiçbir zaman sadece seçimden seçime millete giden, insanların kapısın çalan bir parti olmadı." şeklinde konuştu.

"Biz yılın 365 gününü, günün 24 saatini milletimizin hizmetine adayan bir partiyiz." ifadesini kullanan Erdoğan, "Biz şartlar ne olursa olsun milli iradeye bağlılığımızı sürdüren bir kadroyuz." dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar;
"İnşallah şubat ayı sonuna kadar tüm il kongrelerimizi bitirerek, 7. Olağan Büyük Kongremiz öncesi hazırlıklarımızı tamamlamayı hedefliyoruz."
"Milletimize her alanda Cumhuriyet tarihinde yapılanların katbekat üstünde hizmetler götürerek bu mücadeleyi yürüttük."
"Ülkemizin bugünkü fiziki çehresinin sembolü olan eserlerin önemli bir bölümünü biz inşa ettik."
"Şimdi önümüzde 2023 seçimleri var. Elbette her seçim önemlidir ve ülkenin sonraki adımları bakımından kritik öneme sahiptir.
 "2023 seçimleri, ülkemiz için tarihi bir dönüm noktasında yaşanacaktır."
"Biz hep yüzü geleceğe dönük bir parti olduk. Bu şekilde de hareket etmeyi sürdüreceğiz." 
 "Artık bölgemizde tabii kaynakların kolayca yağmalanması için rahatça iç savaşlar çıkartılamıyor, terör olayları körüklenemiyor."
"CHP'nin başındaki zat, partisindeki taciz ve tecavüz olaylarına tam 56 gündür sessiz."