CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuşuyor. Parlamenter sistem vurgusu yapan CHP lideri, "Biz güçlendirilmiş parlamenter sistemi getireceğiz derken ana felsefemiz; milletvekili milletin vekili olmalı. İhale takipçisi milletvekili olmamalı, adamına göre karar veren milletvekili olmamalı. İlk çıkaracağımız kanun siyasi ahlak kanunu olacak. Halkın partisi olacağız, halkın her kesimini kucaklayacağız" dedi.

Kazanılmış hakların kaybedilmeyeceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Siz ülkeyi yönetmeye talipseniz eleştiriye kulak kabartmak zorundasınız. Eleştiri geldiği ölçüde siyasetçi adımını sorunları çözmek için atar. Yeni haklara, özgürlüklere kavuşacaksınız. En önemlisi adaleti getireceğiz" ifadelerini kullandı.

"O BİNAYI YURT YAPACAĞIM"
Yurt sorununa da değinen CHP lideri, "Bunların halkın sorunlarını çözme gibi bir dertleri yok. Dertleri ceplerini doldurmak. Ankara'yı boşaltıyorlar. Merkez Bankası'nı İstanbul'a taşımaya çalışıyorlar. O binayı öğrenci yurdu yapacağım, Merkez Bankası burada kalacak" diye konuştu.

Pandora Papers belgelerini gündeme getiren Kılıçdaroğlu, "Siz devleti yöneteceksiniz, sizin aileniz Man Adası'nda şirketler kuracak, milyonlar gelecek siz vergi ödemeyeceksiniz. Devleti yöneten bir kişi devlete vergi vermemek için şirket kurar, parasını da getirir bu adalettir derseniz açlık sefalet devam edecek" dedi.

"BEDAVA YAŞIYORSUN"
"Karakış geliyor, karakış ekonomisi yaşayacağız" diyen CHP lideri, "İnsanlar faturalarını ödeyemiyor. Daha zamlar gelmedi. Karakışta göreceksiniz Erdoğan ekonomisini. Yağmur gibi zamlar gelecek. Bu zamlarla kim mücadele edecek? Kim karşı duracak? Onurumuzla duracağız. Ocak 2021 1 milyon 137 bin vatandaş elektrik faturasını ödeyememiş, Nisan ayından 5 milyon 166 bin vatandaş elektrik faturasını ödeyememiş. Türkiye bu halde. Milletin gözünü boyamak için Tarım Kredi Kooperatifi'ne gidiyor, sana göre fiyatlar tabi uygun. Elektrik, su, doğalgaz faturası ödemezsin, bedava yaşıyorsun. Ayda 2 bin 825 lira aylık alan birisinin nasıl geçindiğini biliyor musun? Ev kiraları sadece İstanbul'da 1 yılda yüzde 63, Ankara'da yüzde 35. Erdoğan ev kirası vermiyor" dedi.

Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu kuracağız" diyen Kılıçdaroğlu "Tüm uzmanları çağıracağız. Geçmişte ne yaptılarsa aynısını yapacağız. Ama kinle, hırsa değil. Birisi devleti soyuyorsa, ağzındaki lokmayı yiyorsa onun da hesabını sormamız lazım. Devletin bürokratik kademelerinden bütün hırsızları temizleyeceğim. Biliyorlar ki bunlar da gidiyorlar, gidiyoruz ne götürürsek kardır. Devletin harem-i ismetine el uzatmaktan çekinmiyorlar" diye konuştu.

3600 EK GÖSTERGE
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya "Sen orada 1 dakikada bile durmamalısın" diye seslenen Kılıçdaroğlu, "Sen rüşvet alanları korumuyor musun? Savcılığa suç duyurusunda niye bulunmadın? diye sordu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "3600 ek göstergeyi polis arkadaşların talebi üzerine dile getirmiştim. Sürekli söyledik, Erdoğan da 'getireceğiz' dedi 2018'de. Niye çıkmıyor? Seçime gidiyoruz hala bir şey yok. Senin sözüne nasıl güvenecek bu millet? Söz veriyorsan gereğini yapacaksın, yapamıyorsan çıkıp özür dileyeceksin" ifadelerini kullandı.