CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bürokratlardan kendisine gelen belgelerden birine dayanarak bir ihalede 6 milyar liralık yolsuzluk yapıldığını öne sürdü.

"NABIZ ATIYOR MU GÖRMEK İSTEDİM"
Kılıçdaroğlu videosunda şu ifadeleri kullandı: "Sevgili halkım evime hoşgeldiniz sefa getirdiniz uzun zamandır konuşamadık, kısmet bugüneymiş. Biliyorsunuz bundan bir süre önce devlete ve devleti oluşturan bürokratlara seslendim. Çünkü devlet ve parti ayrı şeylerdir, partiler gelir gider, devlet ise bakidir. Ama saraydaki önce AK Parti'yi zapturapt altına aldı, sonra tüm kurucularını partiden attı, sonra partisini ailesine peşkeş çekti, en sonunda da devleti bir daha ifade ediyorum devleti ailesinin isteklerine boyun eğdirdi. Ben de bürokratlara seslendim. Seslendim çünkü nabız atıyor mu duymam gerekiyordu. Bürokrasinin yani devletin hala nabzı var mı duymak istedim. Var sevgili halkım var. Bu devletin bürokrasisinin hala kalbi atıyor"

6 MİLYARLIK YOLSUZLUK İDDİASI
Kendisine belge yağdığını ve bu belgelerden bazılarını gösteren ancak içeriği ile ilgili henüz bilgi paylaşmayan Kılıçdaroğlu, "Bugün bu belgelerden sadece bir tanesine şahit olmanız için davet ettim. 3 Nisan 2018. Bir açık ihale yapılır. Bu ihaleye 15 firma katılır. İhalenin bedeli 3 milyar 198 milyon 743 bin 127 lira. Ama kazanan firmaya bu ihale verilmez neden? Çünkü 5'li çeteden değil. Bu nedenle ihale iptal edilir ve aynı iş yeniden ihale edilir. 21 Ağustos 2020'de ihale açılır. Aynı iş bu kez 3 milyar 200 milyona değil 9 milyar 499 milyon 995 bin 834 liraya 5'li çeteye peşkeş çekilir. Saraydaki şahıs ne için imza atıyor anladınız mı?" sözleriyle 6 milyar liralık yolsuzluk iddiasını gündeme getirdi.

POLİTİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ