MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 'CHP'nin gizli gündemini anlatın' talimatının ardından başlatılan ve çeşitli illerde sürdürülen “Adım adım 2023, İl İl Anadolu” programının Aydın ayağı başladı.

Genel Merkez düzeyinde iki gün sürecek programın ilk ayağı Aymira Otel’de gerçekleştirilen toplantı ile başladı. Toplantıya MHP İzmir Milletvekili ve Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Osmanağaoğlu, MYK üyeleri Deniz Depboylu, Necmi Yıldırım, Mehmet Ödevli, Burak Pehlivan ile Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sadef’in katılımı ile gerçekleşen toplantıya yoğun katılım gösterildi.

TALİMATLARI EKSİKSİZ UYGULADIK
MHP İl Başkanı Haluk Alıcık yaptığı açılış konuşmasında, Aydın’da partisinin faaliyetleri hakkında bulundu. Alıcık açıklamasında “Cumhur İttfakı olarak cumhuriyete, geleceğe, milli bekamıza, Atatürk’ümüzün bize bıraktığı devletimize sahip çıkacağız. Genel merkezimin talimatları doğrultusunda, teşkilat disiplini içinde liderimiz Devlet Bahçeli’nin talimatlarını eksiksiz uyguladık. İl yönetim kurulumuzla, ilçe teşkilatlarımızla, belediye başkanlarımızla, sivil toplumla güncel siyasi tartışmalarımızı paylaştık. Pandemi sürecinde çalışmamızı sürdürdük. Üye kayıtlarımızı sürekli sürdürdük. Davamızı ciddiyet ve çalışkanlıkla sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

CHP’NİN HDP İLE İTTİFAKININ, ATATÜRK’TEN BAĞLARINI KOPARIŞINI ANLATACAĞIZ
2023 seçimleri ile ilgili konuşan Alıcık, “Cumhuriyetimizin 100. yılı için geri sayım başladı. 2023 seçimlerine hazırlanıyoruz. MHP Aydın olarak tüm imkanlarımızı seçim için seferber ettik. Seçim konusunda çalışacağız, milletle dertleşeceğiz, sertleşen kuşatmayı dağıtmak için el birliği ile çalışacağız. HDP ile yan yana gelmiş, işgal edilmiş CHP’nin durumunu her zeminde anlatacağız. Çarşıda, pazarda her yerde birliğimiz güçlendirmek maksadıyla 2023’e kadar durmayacağız. CHP’nin HDP ile ittifakının, Atatürk’ten bağlarını koparışını anlatacağız. Atatürkçü kardeşlerimize CHP’nin bu hale nasıl geldiğini izah edeceğiz. 100. yılı tesadüflere bırakamayız. Nazilli’de yaptığım teşkilat ziyaretinde ‘İçinizde yerel seçimde bana oy vermeyenler var dedim ama hakkımı helal ediyorum. Ama 2023’te muhakkak bize oy verin' dedim. Bu devlet bizim için çok önemli. Biz menfaat için, makam için, para için bu vatandan vazgeçmeyiz. MHP vefanın adresidir. 15 Temmuz’da Türkiye’nin yanında oldu. En kötü demokrasi darbeden iyidir dedik. Bugün daha az paramız olabilir, geçinemeyebiliyor olabiliriz ama vatandan vazgeçemeyiz. Biz Amerika’dan, darbelerden medet ummadık. 7 Haziran’da CHP, sayın Bahçeli’ye 'seni başbakan yapacağız beraber ortak olacağız, HDP destek olacak’ dediğinde sayın Bahçeli elinin tersi ile itti. Vatan hainleri ile yan yana olamayız. Biz bu ülkeyi MHP olarak karşılık sevdik, sevmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

ÖZELEŞTİRİ YAPTI: 2007’DE 3 MİLLETVEKİLİ ÇIKARDIK, NE EKSİK DİYE BAKTIĞIMIZDA ADAM GİBİ ÇALIŞMAMIZ EKSİK
Alıcık ayrıca teşkilatına da seslenerek “Aydın, CHP’nin kalesi değil sağın kalesidir. 2007’de 3 milletvekili çıkardık. Ne eksik diye baktığımızda adam gibi çalışmamız eksik. Biz sokakta olmalıyız, koşturmalıyız. 17 ilçede il yönetimi ile şu gün Aydını 10 kez dolaştık. Sıkmadık el çalmadık kapı bırakmayacağız. Aydın’da bürokrasiye de, sokağa da her yere de hakimiz” dedi.

BİZ 1 DOLARA, 1 SOĞANA DA ÜLKEMİZİ DEĞİŞMEYİZ
MHP MYK üyesi Necmi Yıldırım ise “toplantılarda vatandaşlarımızla buluşmanın maksatlarından birisi seçim değil ülkemizin içinden geçtiği kritik dönemdir. Aydınlı hemşerilerimize de partimizin, Cumhur İttifakı’nın politikalarını anlatabilmek, onlarla dertleşmek ve yetkililer dertlerini iletmekle mükellefiz. MHP, merkezi yönetimi Ankara’dan olan, kuruluşundaN beri ne Washington ne Brüksel başka bir ülkeyi merkez almayan Ankara merkezli yönetimi anlayış olan partidir.  Dünyaya meydan okuyoruz. Cumhur İttifakı ülkemiz üzerine oynana oyunları, ekonomik sorunlarla daha fazla baş edebilmek için çalışıyoruz. Bugün vatandaşlarımız ekonomik olarak çok iyi durumda değil. Vatandaşların alım gücü zorlaşmış. Asgari ücrete zamlar bekleniyor. İşçi, memur kendine göre haklı sebeplerle sorular yöneltiyor. Dünyada kaynaklara ulaşımda geçen pandemi sürecinden dolayı ciddi sıkıntılar vardır. Otomotivden sağlık sektörüne kadar dünya devleri dahi kaynaklara ulaşamıyor. Bunların yarattığı ekonomik kriz dünya çapında baş gösterdi. Ülkemiz gibi kırılgan ekonomilere sahip ülkeler daha fazla bundan etkileniyor. Bugün Bahreyn dinarı, doların 2,5 katı. Malta’nın parası, Fiji Adaları’nın doları Amerika’dan daha güçlü… Bu ülkeler bilime, sanata hangi katkıları oldu. Kendi bağımsız yönetimini sağladıklarını kim söyleyebiliyor. Dışarıdan yönetilen ülkelerdir. Bugün TL, Rus rublesinden daha değerli… Bugün Rusya’ya kim güçsüz diyebilir. Zillet İttifakı, bugün nükleer santral dahil Suriye, doğalgaz politikalarına karşılar. Libya’da kimsenin bilmediği tarihe damga vuracak bir drone savaşı kazandık. Biz 1 dolara, 1 soğana da ülkemizi değişmeyiz” ifadelerini kullandı.

ÜLKE SOSYOLOJİK, EKONOMİK VE PSİKOLOJİK BİR KUŞATMA ALTINDA
MHP MYK üyesi ve Aydın eski milletvekili Deniz Depboylu, son dönemde ülkenin sosyolojik, ekonomik ve psikolojik bir kuşatma altında olduğunu dile getirdi. Depboylu açıklamasında “MHP, ilkeli, sorumluluk bilinci ile yol alan, sorun çözen, dünyayı Türkçe okuyan, milli şuur ile dünyayı gözlemleyen, öngörüleri ile doğru teşhisler yapan güçlü bir siyasi partidir. MHP, her zaman güvenilir kale, aldığı inisiyatiflerle Türk siyasetine öncülük yapan ve geleceği olan bir siyasi partidir. Zor dönemlerden geçiyoruz. Bu zorluklarla hep birlikte mücadele ediyoruz. Yaşadığımız ekonomik, sosyolojik, psikolojik sorunlarla baş ederken bir yanda da üzerimizde bu yönlerle kurulan kuşatma ile mücadele etmek zorundayız. Savaşların yöntemi değişti. Burası Kuvay-i Milliye şehri. En çetin savaşların, mücadelelerin verildiği kıymetli toprakladır. Bu eski yöntemlerle olmayan savaş yöntemi. Ekonomik, sosyolojik kuşatma ile ülkeler üzerinde tahakküm kurup ülkeleri bölüp parçalamak niyetindedir. Türkiye hedeftedir. Türk milleti olarak birlik ve beraberlikle savaşacağız. Cumhur İttifakı’nın aldığı kararlar ile bu sorunların üzerinden geleceğiz. Terörle mücadele noktasında şu son dönemde terörün yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Boğazını sıkmak üzereyiz. İçeriden dışarıdan bize tahakküm kurmak isteyenlerle siyaset yapanlar, bunları köşe yazılarında saldırı niteliğinde kullananlar, terörün siyasi uzantısı olan ve mecliste kendini yer bulmuş parti ile işbirliği yaparak iktidar olmaya planları uyarıyoruz. Teröristlerin sözcüsü ile kahvaltı hayallerini kuran, şehit ailelerine hakarat edenlerle yan yana gelenlere iltimas edemeyiz” açıklamasında bulundu.

BU HAİNLERE FIRSAT VERMEYELİM
MHP Yozgat milletvekili İbrahim Ethem Sadef ise  “Bugün sahaya ineceğiz. Emin olun ki Aydın’ın hakkınızı savunacağız ve Aydın'a hizmet gelmesi için gerekli mücadeleyi yapacağız. Milletin sıkıntı ve problemlerini bir bir dinleyip bu gezilerde aldığımız bilgileri bakanlıklara, kurum ve kuruluşlara aktaracağız. Cumhur İttifakı’ndan birileri rahatsız oluyor. Biz beka dediğimizde bizimle dalga geçenler ülkede yaşananlardan sonra sessizliğe büründüler. Amerika, AB, Yunan’ı, Rum’u her türlü haini rahatsız oluyor. Bu hainler rahatsız olabilir. Mücadelemiz bin yıllık mücadeledir. Onlar rahatsız olsun ki al bayrağımız rahat rahat dalgalansın, ezanlarımız rahat rahat okunsun. İşbirlikçiler de rahatsız… PKK’sı, DHKP-C’si, FETÖ’cüsü rahatsız oluyor. Ama anlayamadığımız Atatürk’ün partisi CHP’dir. Partimizi bölüp parti kuran çakma milliyetçiler de rahatsız oluyor. Haydi Amerika’yı anladık, size ne oluyor? 2023’e her birimiz dört elle sarılmalıyız, bu hainlere fırsat vermeyelim” dedi.

SU UYUMUŞ, DÜŞMAN UYUMAMIŞTIR
MHP İzmir Milletvekili ve Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Osmanağaoğlu ise Türkiye’nin çok ciddi bir tehdit altında olduğunu kaydetti. Cumhur İttifakı’nın ülke üzerinde oynanan oyunları bozduğunu söyleyen Osmanağaoğlu “Bu topraklar düşmanın fitnesine eyvallah etmemiştir, düşmana teslim olmamıştır. Ne tehdidin kaynağı ne de denemeleri değişmiştir. Su uyumuş, düşman uyumamıştır. Ruhunu şeytana satanlara, kökü kurumamış haçlı soytarılarının sayısı günbegün artmıştır. Liderimiz Bahçeli, Cumhur İtitfakı’na oynanan oyunları bozmuştur. Kutuplaşmadan medet umanların planları suya düşmüştür. Siyasi fantezilerini kendi ülkemizde tatbik etmek isteyenlerin emelleri Cumhur İttifakı ile suya düşmüştür. Milli hassasiyetler milli çıkarlarımızı muhafaza etmektedir. Cumhur İttifakı, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi en önemli reformlarımızdandır. Akdeniz sularında boğulmak istenen Türk milleti Cumhur ittifakı ile nefes almıştır. Kuzey Afrika’da, Balkanlar’da, Türkistan coğrafyasında gasp edilmeye çalışılan dost ve kardeş ülkeleri için Cumhur İttifakı ile gün aydın olmuştur. Akdeniz’de Türk’ün varlığı yeniden hissedilmiş, Türk milletinin hakları santim santim korunmuştur. Güneydoğu sınırlarındaki sürüngenlerin inlerine girilmiş, Kuzay Irak’a Türk’ün mührü vurulmuştur. Coğrafyamızda her zamankinden daha büyük bir Türkiye, birliği ile düşmana korku salan bir Türk dünyası birilerini rahatsız etmiştir. Her zaman fırsat kollayan, Bizanslı Diyojen’in nesli yeniden karşımızdadır. Binlerce yıldır sindiği kara delikten Türk milletine kin kusmaya hazır yılanlar harekete geçmiştir. MHP dağ duruşlu zeybeklerin Yunan’a kök söktürenlerin iradesiyle Selçuklu’dan Atatürke miras kalan kutlu emanetler Cumhur’un emrindedir. Döviz kuru üzerinden Türk milletine kılıç çekenler kaybetmeye mahkumdur. Bu savaştan da zaferlerle çıkacağız. MHP’nin yaklaşımı kör muhalefet amacı güden kesimlerden farklı olmuştur. Bu gerçek MHP’nin dilinim, üslubunun hasmane değil dostane olduğunu en net şekilde göstermektedir” ifadelerini kullandı.

ANKARA’DA KİMSENİZ YOKSA YÜREĞİ AYDIN İÇİN ATACAK 48 MİLLETVEKİLİNİZ VAR
Aydın’ın hakkını, hukukunu mecliste savunacaklarını da dile getiren Cumhur İttifakı’nın milletimizin gönlünde silinmez bir şekilde yer etmesi ile birlikte PKK, FETÖ feryat etmekte, hazımsızlıkları artmaktadır. Türkiye’nin kader çizgisi MHP’nin 50 yıldır kırılmayan çizgisine yaklaştıkça malum şebekenin rahatsızlığı artmaktadır. Şer birlikleri gün yüzü görmeyecektir. MHP, devlet menfaatine uygun her şeye destek vermiştir. Elinden gelen değil gereği neyse onu yapmaya yeminli kadroları ile devletin milletin menfaatlerini gözetmeye devam edecektir. Vatandaşımızın dertlerini dinleyeceğiz, sorunlara çözüm üreteceğiz. Ankara’da kimseniz yoksa yüreği Aydın için atacak 48 milletvekiliniz var” açıklamasında bulundu.

Toplantı konuşmaların ardından toplu rozet takma töreni ile son buldu.

HABER: ENDER ALDANMAZ

POLİTİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ