Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Muğla'dan yola çıkarken dolar 10.16’ydı. 3 dakika önce baktım 10,23 yani 7 kuruş artmış Muğla'dan Denizli'ye gelene kadar. Böyle bir ortamda sayın Erdoğan ‘ben ekonominin kitabını yazdım’ diyor. Keşke kitap yazacağına kitap okusaydın. Gram altın Erdoğan'ın icadıdır. Eskiden uzak akrabaya taktığımız çeyrek altın artık bilezik gibi değerli" dedi.

Partisinin Denizli İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenleyen İnce, Muğla’dan Denizli’ye gelirken yolculuk esnasında güncel kuru takip ettiğini belirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. İnce, şöyle konuştu:

“Muğla'dan yola çıkarken dolar 10.16’ydı. 3 dakika önce baktım 10,23 yani 7 kuruş artmış Muğla'dan Denizli'ye gelene kadar. Dolar 10 liranın üzerinde. Şekere yüzde 25 zam gelmiş, mazot çiftçi deposunu dolduramıyor. Çiftçi gübre alamıyor, doğal gaz uçmuş gitmiş sanayi de yüzde 48 zam gelmiş, elektrik fiyatları uçmuş. Böyle bir ortamda sayın Erdoğan ben ekonominin kitabını yazdım diyor. Keşke kitap yazacağına kitap okusaydın. Özet okumak yerine kitap okusaydın bilime, hukuka inansaydın liyakata inansaydın tek adamlık özentisinden vazgeçseydin memleket bu hale gelmeseydi.”

“GRAM ALTIN ERDOĞAN'IN İCADI”
“Böyle bir ortamda Türkiye'nin ekonomisinin düzeltmek için kısa vadede yapılması gerekenler uzun vadede yapılması gerekenler var. Kısa vadede KDV derhal 18’den 15e düşürülmeli temel gıdalardaki KDV sıfırlanmalı. ÖTV yeniden ayarlanmalı ve vatandaşlık maaşı gündeme gelmeli. Yani bu ülkede yaşayan yurttaşlar savaş olduğunda nasıl mecburi olarak savaşa getiriliyorsa, askere gidiyorsa, vergi veriyorsa zor durumlarda da devletin görevini yerine getirmesi lazım. Vatandaşlık maaşını derhal başlatmalıdır. Kayıp bir gençlik var. Yani interneti olmayan, bilgisayar alamayan telefon alamayan öğrenciler için Özel İletişim Vergisi’nden vazgeçilmeli. Asgari ücretten vergi alınmamalı ve gençlere tablet internet telefon bilgisayar alımı için destek olunmalı. Tarımdaki dolaylı vergiler derhal kaldırılmalı ve TOBB gibi kasalarında nakiti olanlar derhal bu nakiti üyelerine aktarmalı. Bunları yaparsak bir miktar ortamı rahatlatmış oluruz ama bunlar günlük çözümler. Uzun vadeli çözüm istiyorsak sanayiciyi düşüneceksek öngörülebilir bir Türkiye lazım. Sanayici önünü göremiyor. Uzun vadede bunları çözmek için Türkiye'nin bağımsız bir yargıya ihtiyacı var. Şeffaf bir kamu ihale kanuna ihtiyaç var. Beyin göçünü mutlaka durdurmalıyız. Türkiye bir mülteci cenneti olamaz. Türkiye'nin yargısı düzelmeden Türkiye'nin ekonomisi düzelmez. Şekere bugün yüzde 25 zammı marketler yapmadı Erdoğan yaptı, marketleri suçlamanın bir anlamı yok... Çeyrek altın, gram altın Erdoğan'ın icadıdır. Önceden Ak Parti iktidarından önce çeyrek altını yabancılara takardık. Şimdi çeyrek altını yeğenlere takıyoruz. Çeyrek altın bilezik yerine geçti artık. Gram altın bunların icadı zaten. Bu kafayla giderlerse dolar 15 lira olur."

POLİTİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ