Bakan Soylu, Twitter hesabından, CHP'nin Mersin'de 4 Aralık'ta yapacağı miting için Cumhuriyet Meydanı'na izin verilmediği iddiasına ilişkin açıklama yaptı. Soylu, "Kemal Kılıçdaroğlu’na: Siyaset, kurnazlıkla değil asaletle yürür. Mersin Cumhuriyet Meydanı, 2014 yılından bu yana siyasi partilere miting alanı olarak verilmemiştir. Acizliğe ve yalana başvurulması ve siyasi mağduriyet üretme çabası, siyasi ahlakla bağdaşmaz" ifadelerini kullandı.

Soylu, paylaştığı görselde ise Mersin'de Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu çerçevesinde önceden belirlenen ve izin verilen alanın Eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nun yanı olduğunu, 2014 yılından bugüne siyasi partilerin mitinglerinin de bu alanda yapıldığını belirtti. Soylu, "Tüm bunlar bilinmesine rağmen; önce 'mitinge izin verilmedi', sonra 'Cumhuriyet Meydanı kasten verilmedi' gibi acizliğe ve yalana başvurulması buradan siyasi mağduriyet üretme çabası, siyasi ahlakla bağdaşmaz. Tüm siyasi partilerin ve CHP'nin de daha önce yaptığı gibi Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadyumu yanında miting yapılmasına yönelik ilgili başvuruya izin verilmemiştir. Biliyoruz ki Kemal Kılıçdaroğlu'nun trolleri bu açıklamaya da saldıracaklardır" ifadelerini kullandı.

Soylu'nun açıklamalarına, pek çok CHP yöneticisinden sert tepki geldi. CHP'li üst düzey yöneteciler, Erdoğan'ın AKP Genel Başkanı sıfatı ile 17 Eylül'de CHP'ye verilmeyen meydanda miting yaptığını anımsatarak, Soylu’nun paylaşımına şu tepkileri gösterdiler: 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı: “Siyasi partileri temsil eden genel başkanlarıdır. Sayın Erdoğan da Genel Başkan, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da... Erdoğan’a 17 Eylül’de açılan meydan, Sayın Kılıçdaroğlu’na neden yasaklanıyor?”

CHP Genel Başkan Yarımcısı Muharrem Erkek: “Partili Cumhurbaşkanının siyasi ahlaktan yoksun kurnaz Bakanına bakın... Mersin Cumhuriyet Meydanı'nda 2021 Eylül'ünde miting yapanın AK Parti Genel Başkanı olduğunu unutmuş! Yalan söylemeye de utanmıyor!” 

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç: "Peker’in Sülü’sü asalet kim sen kim…"

CHP Parti Meclisi Üyesi Yunus Emre: "Siyasette yaşanan tüm şaibelerle adı anılan bir kişisin, ahlaktan da asaletten de bahsedemezsin! AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın toplu açılış töreni kılıfına bürünmüş Mersin mitingi için AKP Mersin İl Teşkilatı'nın paylaştığı görselleri de paylaşıyorum, bakın bakalım miting nerdeymiş!"