ADÜ’lü asistan hekimler Konya Şehir Hastanesi’nde dün poliklinikte, Yunak Devlet Hastanesi’nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Hacı Mehmet Akçay’ın (39) silahlı saldırısı sonucu yaşamını yitiren kardiyoloji uzmanı Dr. Ekrem Karakaya için bir araya geldi.

Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’nde basın açıklaması yapan asistan hekimler ölmek istemediklerini vurgulayarak acilen yasa değişikliğine gidilmesi için çağrıda bulundu. Asistan hekimler açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

“Ölen yakınlarınızın ölme sebebi doktorlar değildir. Ölen yakınlarınız doktorların çabasına rağmen ölür. Geciken ambulanslar aciliyeti olmayanların ambulansları meşgul etmesinden gecikir. Acillerde beklediğiniz sıranın sebebi doktorlar değil acil olmayan hastaların acile gelmesidir. Randevu bulamamanızın sebebi doktorlar değil hasta yoğunluğudur. Doktorun yüzünüze bakmamasının sebebi doktorlar değil size 3 dk muayene süresini reva görenlerdir. Sorunları sizler için emek veren doktorları döverek, öldürerek çözemezsiniz. Artan Sağlıkta şiddetin tek çözümü, yetkililerin gerekli önemleri alması, yasa değişikliğinin yapılması, mesleğimizin hak ettiği yere getirilmesiyle olacaktır.”