SES Aydın Şubesi üyeleri ücret artışlarında sağlık çalışanlarının yok sayıldığını öne sürerek basın açıklaması düzenledi. Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde toplanan sendika üyeleri “Sağlık ekip işidir, tüm sağlık emekçilerine insanca yaşayacak temel ücret istiyoruz” pankartı açarak alınan ücret kararını protesto etti.

Sendika adına açıklama yapan Selçuk Boy, dün mecliste Pratisyen hekim maaşlarına 2 bin 500 TL, diş hekimleri de dahil olmak üzere uzman hekim maaşlarına 5 bin TL ek gösterge zammı öngören düzenlemenin TBMM’den oybirliği ile kabul edildiğine değindi, sağlık çalışanlarına ayrımcılık yapılmadan zam yerine getirilmesi talebinde bulundu.

Sendika üyeleri ayrıca 6 Aralık tarihinde de iş bırakma eylemi düzenleyeceklerini söyledi.

Grup adına yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

“Sağlık emekçilerine yaşatılan ek ödeme ve performans ödemelerinin adaletsizliğini duyurmak için toplandık. Yıllardır ödemelerin tek kalemde, emekliliğe de yansıyacak şekilde yapılması için mücadele ettik. Ancak 1 Aralıkta apar topar meclisten geçirilen yasa tasarısı ile iktidarın sağlık alanına bakışını net olarak bir kez daha gördük. Son 20 yıldır iş yerlerimizi seri üretim fabrikalarına dönüştüren, bizleri de köleleştiren sağlık politikalarının çöküş noktasındayız. Sağlık bakanlığının hekim ve hekim dışı çalışan ayrıştırması, iş barışını bozarak emekçiler üzerinden sömürüyü daha da derinleştirdi.

Sağlık işi ekip işidir diyoruz ve TTB nin “Beyaz Yürüyüş” eyleminin kazanımlarını selamlıyoruz. Bir kez daha sağlık emekçilerinin taleplerinin ancak mücadeleyle alınabileceğini gördük. Ekibin bir parçası olan hekimlere yönelik maaş artırımını olumlasak da yeterli görmüyoruz. Tüm sağlık emekçileri insanca yaşama yetecek ücretler alana kadar mücadelemizi sürdürmekten vazgeçmeyeceğiz.

Ekonomik krizin her geçen gün derinleştiği yoksulluğun, pahalılığın arttığı bir dönemde, açlık sınırında maaş alan sağlık emekçilerinin 20 yıllık talepleri yine görmezden gelindi. Bu talepleri görmeyenler, erteleyenler 1 günde işyerlerimizde ayrımcılık yaratarak kaosa neden olan bu düzenlemeyi Meclisten geçirdi.

Tekrarlıyoruz işyerlerimizde emeğimizi ortaklaştırıp hizmet üretiyorsak, bölüşümde de bu gerçek gözetilmelidir. Yapılan düzenleme, kamuda iş barışı için önemli olan maaş denkliği ve maaş açıklığına bir kez daha zarar vermiştir. Çalışırken ve emeklilikte tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin ücret düzeyi yoksulluk sınırının üstüne çıkarılmalıdır.

UYARIYORUZ! HİZMETİ DURDURURUZ !

Dün Mecliste biz yoktuk, dünkü düzenlemede biz yokuz, yöneticilerin tebessümü bizim değil, müjdeleri bizim değil o zaman hizmet üretiminde de yokuz.

UYARIYORUZ! SAĞLIK EKİP İŞİDİR!

Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri arasında ayrım yapılmadan maaşlar yoksulluk sınırı üzerine çıkarılmalıdır.

Yılan hikayesine dönen 3600-7200 arası ek gösterge uygulanmalıdır.

Son iki yıldır tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçileri Covid 19 pandemisine karşı olağanüstü şartlarda çalıştık. Bu süreçte toplamda 490 sağlık emekçisi arkadaşımız Covid nedeniyle yaşamını yitirdi. sağlık emekçilerinin yarısına yakını hastalığa yakalandı. Bunlara rağmen Covid’in iş kazası ve meslek hastalığı sayılması talebimiz de kabul edilmedi.

Hatırlayacağınız üzere, tüm uyarı ve önerilerimize rağmen Memur sen Toplu iş sözleşmesini imzalayalı henüz 3 ay oldu. Sözleşmede hekim dışı personelin döner sermaye gelirlerinin 2022 ve 2023 yılları için %20 artırılacağına dair hüküm bulunmakta idi. 1 Aralıkta yapılan değişiklik ile bu hüküm kanun metnine alınmamıştır. Dolayısıyla bir sonraki TİS döneminde bunun devam edip etmeyeceği belli değildir. Sağlık sisteminin çöküşünü gizlemeye yönelik, bütünlüklü olmayan ayrıcalıklı düzenlemeler, ücret politikalarının yönetim aracı olarak kullanılması sağlık sistemine nefes aldırırken, her geçen gün bizim nefesimizi daha da kesiyor. Bizleri boğan bu sistemde sağlık emekçilerinin maaşlarının şu an açlık sınırında olmasının bir diğer sorumlusu da, bugün timsah gözyaşları döken sarı sendikalardır.

BİZ SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET EMEKÇİLERİ SENDİKASI AYDIN ŞUBE, TÜM SAĞLIK EMEKÇİLERİNE ÇAĞRIMIZDIR!

Sağlık ekibinin her bireyi için haklarımızı alıncaya kadar mücadeleye birlikte devam edelim.

Sağlık bakanının çalışma barışını bozan açıklamalarına karşı sessiz kalmayacağız!

Adaletsizliğinize karşı sessiz kalmayacağız!

Biz bir ekibiz!

Yandaşlarınızla aldığınız hakkaniyetsiz kararlarınıza karşı sessiz kalmayacağız!”

SAĞLIK HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ