Niğde'de üç aydır yoğun bakımda olan SMA Tip-1 hastası Elif Sare’ye destek amaçlı yardım gecesi düzenlendi. Bir otelde düzenlenen gecede şarkıcı Duygu Kutlu konser verdi. Giriş ücretlerinin 400 TL olduğu geceden elde edilen gelir, Elif Sare’nin tedavisi için kullanılacak.

Niğde'de SMA Tip-1 hastası Elif Sare’ye destek amaçlı yardım gecesi düzenlendi. Konser öncesinde Elif Sare’nin annesi Esra Mahin, video mesajı sile katılımcılara seslendi. Esra Mahin, “SMA hastası Elif Sare'nin annesiyim öncelikle hepinize çok teşekkür ederim. Gönül isterdi ki bu videoyu Elif Sare ile birlikte çekeyim ama biliyorsunuz ki Elif Sare 3 aydır yoğun bakımda. Hatta gönül isterdi ki bugün sizlerin yanında orada olayım ama maalesef Elif Sare daha hastaneden çıkamadı. Hepinize çok teşekkür ederim. Bugüne kadar kızımın ellerinden tutan, maddi manevi desteklerini esirgemeyen herkese minnettarım. Bugün bizleri kırmayıp oraya gelen herkesin ayaklarına sağlık, iyi eğlenceler dilerim” dedi.

"HER GÜN 1 TL BİR BEBEK İÇİN VERİLSE BİR GÜNDE İKİ BEBEK TEDAVİ OLUR"

Elif Sare bebek için gönüllü olan Buket Balaban, gecenin açılış konuşmasını yaptı ve destek olan herkese teşekkür etti. Balaban şöyle konuştu:

“Hatırlarsanız bu gecenin duyurusunu size ilk yaptığımızda şu anki tabloyu göreceğimizden emin olduğumuz için hanımlar sizlere güveniyoruz demiştik. Yanılmadığımızı geceye katılımınız, geri dönüşleriniz, iş birliğiniz ve yardımlarınızla görmüş olduk. Hepinize sonsuz teşekkür ederiz. Elif Sare, 15 aylık bebeğimiz, SMA Tip-1 ölümcül kas hastası ve tedavisi için 1 milyon 817 bin dolara ihtiyacımız var. Elif Sare hayatımıza 4 aylıkken girdi, kampanyası yüzde 3’te idi. Kampanyamız şu an sizlerin desteğiyle yüzde 57’ye ulaştı. 80 milyon nüfusa sahip olduğumuz ülkemizde her gün 1 TL bir bebek için verilse bir günde iki bebek tedavi oluyor. Bu yardımların hepsi az miktarlarla bu zamana kadar geldi. Zaman ile yarıştığımız ve kısa sürede bitirmeyi hedeflediğimiz kampanyamızda el birliğiniz, desteğiniz, yardımlarınız bebeğimizin hayata tutunabilmesi için çok kıymetli.”

Elif Sare’ye destek amaçlı düzenlenen gece, şarkıcı Duygu Kutlu’nun verdiği konserin ardından son buldu.