İncirliova’da yaşayan Ömer-Habibe Sarıboğa çifti 2019 yılında ikiz çocuk sevinci yaşasa da sevinçleri kursaklarında kaldı. İkiz çocuklardan Alpaslan’a henüz 3 aylıkken SMA Tip 1 teşhisi konuldu. Tedavisine başlanan Alpaslan'ın gelişimi geçen süre içerisinde ikizine göre oldukça geride kaldı.

Aydın Valiliği ise Alpaslan’ın tedavi ve muayene masraflarının karşılanması için yardım kampanyası başlattı. Baba Sarıboğa da sosyal medya hesabından meslektaşlarına ve Aydınlı hemşerilerine çağrıda bulundu.

Sarıboğa çağrısında şunları söyledi:

“Aydın TEM'de görev yapan 13. dönem polis memuruyum. Vatandaşın her yardım çağrısına anında koşan siz değerli mesai arkadaşlarımdan bu defa oğlum için bir yardım çağrım var. Oğlum Alparslan 27 aylık SMA Tip 1 hastası. Bu hastalık ölümcül bir kas hastalığı. Bunu söylemek çok zor olsa da oğlum Zolgensma ilacını alamadığı her gün ölüme biraz daha yaklaşıyor, kasları eriyor ve nefes almakta zorlanıyor. Her ne kadar Türkiye'deki Spinraza ilacını alsa da bu yalnızca hastalığın ilerlemesini yavaşlatıyor, hastalığı kesin bir çözüme ulaştırmıyor.

Benim Alparslan dışında Alparslan'ın ikizi olan Metehan isminde bir oğlum ve 5 yaşında Eylül isminde bir de kızım var. Çok şükür onlar sağlıklı. Ancak eşim ve ben, Alparslan bize muhtaç olduğu için ilgimizi ve bakımımızı daha çok ona yöneltiyoruz bu durum da bizi çok üzüyor. Çünkü biz her anne baba gibi tüm çocuklarımızla eşit derecede ilgilenmek istiyoruz. Biz normal bir aile olmak istiyoruz. İlaçları sadece çocuklarımızın burnu aktığında kullanmak istiyoruz.

Siz değerli meslektaşlarımdan isteğim yardım elinizi bu defa da Alparslan için uzatmanız. Valilik izinli kampanyamız henüz 4. haftanın başında ve %3,2 oranında. Haydi bize yardım edin bu hafta yüzdeliğimizi 2 katına çıkaralım. Bağışlarınızı ve paylaşımlarınızı bekliyoruz. Alparslan'ı duymayan kalmasın. Hep birlikte Alparslan'ı Zolgensma ilacına kavuşturalım.

Haydi Alparslan'a hayat olalım!

@alparslanin.umut.magazasi

@help_smaalparslansariboga

Valilik izinli iban

Tr290001009010074820905001

Ziraat Bankası / Alparslan Sarıboğa

İletişim: Ömer Sarıboğa (05534634634)

SAĞLIK HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ