Yurtdışında Amerika, Kanada, Hollanda, Çin ve Singapur’da faaliyet gösteren Coenda Grup Samsun’a 500 milyon TL’lik yatırımla medikal ürünler fabrikası kuracak. Şirket bin kişiye istihdam sağlayacak.

Amerika, Kanada, Hollanda, Çin ve Singapur’da faaliyet gösteren Coenda Grup şirketlerine bağlı Coenda Medikal, Türkiye'deki ilk yatırımını Samsun'da yapacak. Samsun, Havza’da 36 bin metrekarelik arazide kuracağı medikal ürünler fabrikasında ihracata hazırlanan şirket bölge istihdamına da katkı sağlayacak.

Yatırımla ilgili konuşan Coenda Grup Holding başkanı Kerem Akbaş, “Medikal sektöründe büyük bilgiye sahip üniversitelerimizle inovatif ürünler geliştireceğiz” dedi. Akbaş, “Biz bu yolla medikal alanda inovatif düşüncelere ve geri dönüşüm projelerine yatırım yaparak dünya pazarından daha çok pay almayı, gençlerimizin önünü açmayı planlıyoruz. Aynı zamanda İngiltere, Amerika ve Norveç’te üretim tesisleri açmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

ÇİN’DEN YAPILAN İTHALATIN ÖNÜNE GEÇMEYİ HEDEFLİYOR

Üretimi yüzde yüzünü ihraç ettiklerini ve ürünleri İngiltere Hükümeti tarafından da tercih edildiğini ifade eden Kerem Akbaş, tüm medikal ürünleri tek bir merkez fabrikada üretmek için düğmeye bastıklarını belirtti. “Bu yıl 300 milyon TL, 3 yıl içinde 500 milyon TL'lik yatırım tutarı ile Samsun, Havza’da yapmayı planladığımız fabrika 36 bin metrekarelik bir alanda, bin çalışanı ile bölgede istihdamı artıracak en büyük yatırım olacak" diyen Coenda Grup Holding Başkanı Kerem Akbaş yatırımın detayları ile ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Uygulanmakta olan 250 (iki yüz elli) makinenin başlangıç sayısına bağlı olarak, yılda 70.000.000 (yetmiş milyon) parça ilk üretim kapasitesine sahip olacak fabrika, yılda maksimum 170.000.000 (yüz yetmiş milyon) parça üretim kapasitesine izin verecek şekilde maksimum 440 (dört yüz kırk) makineye ev sahipliği yapacak şekilde inşa edilecek. Yatırımın özellikle Çin'den yapılan ithalata sınırlama getireceği ve dünya piyasalarında yerli üretim Türk malına olan talebi arttırması bekleniyor.”