Türkiye’nin özel sermayeli yatırım bankalarından Aktif Bank’ta, yeni yapılanma çerçevesinde üst düzey atamalar yapıldı. Perakende Bankacılık Grup Başkanlığı’na Pınar Yılmaz, Dijital Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Grup Başkanlığı’na Gülben Yağcı atandı.

Aktif Bank’ta perakende bankacılık ile dijital bankacılık ve ödeme sistemleri grupları, bundan sonraki süreçte farklı yöneticilerin liderliğinde çalışacak. Bu kapsamda yapılan üst düzey atamalar ile Perakende Bankacılık Grup Başkanlığı görevine Pınar Yılmaz, Dijital Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Grup Başkanlığı görevine ise Gülben Yağcı getirildi.

PERAKENDE BANKACILIK GRUP BAŞKANI PINAR YILMAZ

İstanbul Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Pınar Yılmaz, kariyerinin ilerleyen yıllarında aynı üniversitede Yöneticiler İçin İşletme Yüksek Lisansı programını tamamladı. İş yaşamına bankacılık sektöründe başlayan Yılmaz, 2007 yılından bu yana Aktif Bank bünyesinde görev alıyor. Kredi risk yönetimi, kredi değerlendirme, strateji oluşturma, kredi derecelendirme modelleri, finans/bankacılık ürünleri ve pazarlarında müşteri edinme, iş geliştirme gibi alanlarda uzmanlığı bulunan Pınar Yılmaz, Aktif Bank’ta son olarak Kredi Politika ve Analitik Bölüm Başkanlığı görevini yürütüyordu. Bundan sonraki süreçte ise Perakende Bankacılık Grup Başkanlığı görevini üstlenecek.

DİJİTAL BANKACILIK VE ÖDEME SİSTEMLERİ GRUP BAŞKANI GÜLBEN YAĞCI

Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nde aldığı lisans eğitiminin ardından aynı üniversitede İngilizce işletme bölümünde yüksek lisans derecesini tamamlayan Gülben Yağcı, 2005 yılından bu yana bankacılık sektöründe çalışıyor. Dijital bankacılık alanında 16 yılı aşkın deneyimiyle çeşitli görevler üstlenen Yağcı, Aktif Bank ailesine katılmadan önce İninal’de Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev alıyordu. Dijital bankacılık, dijital pazarlama, uçtan uca dijital kullanıcı deneyimi, fintek & ödeme sistemleri, büyüme odaklı pazarlama stratejileri geliştirme ve hayata geçirme konularında uzmanlığı bulunan Gülben Yağcı, 1 Eylül 2021 tarihi itibarıyla yeni oluşturulan Dijital Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Grubu’na başkan olarak atandı. Gülben Yağcı, grup çatısı altında konumlanan Ödeme Sistemleri, İnovasyon ve Fintek İşbirlikleri Birimi ile Dijital Bankacılık Birimi’nin faaliyetlerine liderlik edecek.