Türkiye İş Bankası, 2020 yılı sonu itibarıyla, aktif büyüklüğünü 2019 yıl sonuna göre yüzde 26,9 oranında artırarak 593,9 milyar TL’ye yükseltti.

Yapılan açıklamaya göre, aktif büyüklüğünü 593,9 milyar TL'ye ulaştıran Türkiye İş Bankası'nnı, 2020 yıl sonu itibarıyla, toplam mevduat hacmi 368,9 milyar TL'ye yükseldi. Banka, vadesiz mevduatta da Türkiye’nin en büyük özel bankası olmaya devam etti. Ana fonlama kaynağı olan mevduatın toplam pasif içindeki payı yüzde 62,1 seviyesinde oluşurken; maliyet odaklı bir yaklaşımla kaynak yapısını çeşitlendirmeye devam eden İş Bankası, mayıs ve kasım aylarında imzalanan anlaşmalarla toplam 1,6 milyar dolar tutarında sendikasyon kredisi sağladı. Banka, yıl içerisinde ayrıca 750 milyon dolar tutarında sermaye benzeri tahvil ihraç etti. Bu ihraç 2018 yılının Şubat ayından bu yana Türk bankaları tarafından yurtdışından gerçekleştirilen, katkı sermaye niteliğindeki ilk piyasa işlemi oldu. 

"EKONOMİYE SAĞLANAN KAYNAK TUTARI 485 MİLYAR LİRA"

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, yıl sonu finansal sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede,. “2020 yılı, pandemi sürecinin tüm olumsuzluklarına rağmen, kesintisiz hizmet sunma gücümüzü kanıtladığımız bir yıl oldu. Bu dönemde gerek kredi ötelemeleri, gerekse tahsis edilen ilave kredi limitleri vasıtasıyla, tüm imkânlarımızla reel sektör ve hane halkına destek olmaya devam ettik. Yıl sonu itibarıyla, nakdi ve gayrinakdi krediler yoluyla ekonomiye sağladığımız kaynak tutarı 485,1 milyar TL’ye ulaştı” dedi.