İş Yatırım Menkul Değerler (İSMNEN) 2020 yıl sonu finansal sonuçlarını açıkladı. Şirketin solo net kârı yıllık yüzde 140 artışla 911 milyon TL, konsolide net kârı ise yüzde 146 artışla 942 milyon TL oldu. 

Şirketten yapılan açıklamaya göre, İş Yatırım bu dönemde solo bazda yüzde  69,2, konsolide bazda ise yüzde 67,5 özkaynak karlılığına ulaştı. İş Yatırım’dan yapılan açıklamada şunlar ifade edildi:

“Belirsizliklerin ve dalgalanmaların yüksek sevide yaşandığı 2020 yılında, değişken koşullara karşın çevik ve inovatif adımlarla operasyonel verimliliğini artıran İş Yatırım, güçlü bir performans sergileyerek yüzde 146 artışla 942 milyon TL konsolide net kâr elde etti. Konsolide öz kaynak kârlılığı yüzde 67,5 gibi yüksek bir oranda gerçekleşen İş Yatırım’ın konsolide öz kaynakları ise 1,9 milyar TL’ye yükseldi. Uzun vadeli ulusal kredi notu AA+’dan AAA’ya yükselen İş Yatırım’ın operasyonel ve finansal başarısının yatırımcıları tarafından takdir görmesi de memnuniyet verici bir diğer gelişme oldu. ISMEN payları 2020 yılında yüzde 338 getiri ile yatırımcılarına BIST 100 endeksinin yüzde 235 üzerinde getiri sağladı. 2021 yılında 25. yılını kutlayan İş Yatırım, genişleyen satış ağı, metodolojik çalışma disiplini, etkin risk yönetimi ve kurumsal yönetim uygulamaları ile sektördeki öncü ve lider konumunu pekiştirme konusundaki kararlılığını sürdürerek tüm paydaşlarına değer katmaya devam edecektir.”