Yenilenebilir ve çevreci enerji kaynakları arasında yer alan biyokütle kullanarak üretim yapan Oltan-Köleoğlu Enerji, 17 Haziran Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü dolayısıyla, “Çölleşme ve kuraklıkla mücadelede tüm enerjileriyle çiftçilerin yanında” olduğunu açıkladı.

17 Haziran Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü nedeniyle şirketten yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’nin son 16 yılda yaklaşık 3.5 milyon hektar tarım arazisinin kuraklaştığı ve çöle dönüştüğü vurgulanırken, “Üstelik bu tablo gelecekte daha da kötüye gidebilir” denildi.

Oltan Köleoğlu Enerji olarak, bir Çiftçi Akademisi kurarak, kuraklık ve çölleşme ile mücadeleye destek verebilmek için bir girişim başlattıklarını belirten yetkililer, Oltan Köleoğlu Enerji, Çiftçi Akademisi ile çiftçilere tarım arazilerinden çevreye zarar vermeden en yüksek verimi alabilmeleri için eğitimler verdiklerini söylediler.

"DOĞRU İLAÇLAMA VE SULAMA TEKNİKLERİNİN NASIL YAPILACAĞINI ANLATIYORUZ"

Oltan Köleoğlu Enerji'nin kurduğu Çiftçi Akademi ile çiftçilere eğitimler verdiklerini anımsatan yetkililer, "Kurmuş olduğumuz Çiftçi Akademisi ile tarım arazilerimizden maksimum verim alabilmek, iklim değişikliği, kuraklık ve çölleşme ile mücadele edebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Çiftçi Akademimizdeki eğitimlerimizde çiftçilerimize üretimdeki verim artışının nasıl sağlanacağını, iyi tarım uygulamalarının neler olduğunu, doğru ilaçlama ve sulama tekniklerinin nasıl yapılacağını anlatıyoruz" dedi. 

"TÜM ENERJİMİZLE ÇİFTÇİLERİMİZİN YANINDAYIZ"

Tarıma ve çiftçilere maksimum fayda sağlamak, ekili-dikili alanları ve ürün verimliliğini artırmak için tohum desteği de sağladıklarını belirten yetkililer, "Çölleşme ve kuraklıkla mücadelede tüm enerjimizle çiftçilerimizin yanındayız. Türkiye ve dünyada tarım arazilerinin, toprak veriminin ve çiftçinin durumu bu denli zor ve desteye muhtaçken firmalarımızın yerinde ve değerli girişimlerinin artarak devam etmesi gerekiyor" dedi.