İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni koronavirüs risk haritasında AKP Kongresi'nin etkisine vurgu yaparak, "Ankara’daki salona doldurulan ya da dışarıda toplanan binlerce korona elçisi, ülkemizin dört bir yanına dağıldı. Ve sonuç ortada…Lokantalarda, kafelerde 3-5 kişi bir araya gelince salgın yayılıyor da binlerce kişiyi, toplayıp getirdiğiniz kongrelerinizde, virüs tatile mi çıkıyordu? Bu vicdansızlığınıza yazıklar olsun" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener, Ramazan Ayı'nda ülke genelinde kafe ve lokantaların kapatılması kararına ise "Sizin lebalep kongrelerindeki keyfiniz Allah’ın sofrasından daha mı kıymetliydi? Kongrelerinize yasak gerektirecek bir durum yoktu da mübarek sofralarda mı aklınız başınıza geldi?" diyerek tepki gösterdi.

"BU VİCDANSIZLIĞINIZA YAZIKLAR OLSUN"

Meral Akşener, şöyle konuştu:

"Mübarek Ramazan ayında, toplu iftar yasakmış… El hak, bu şartlarda doğru bir karar. Ama doğal olarak, bu fevkalade duyarlı arkadaşlara sormak istiyorum; sizin lebalep kongrelerindeki keyfiniz Allah’ın sofrasından daha mı kıymetliydi? Kongrelerinize yasak gerektirecek bir durum yoktu da mübarek sofralarda mı aklınız başınıza geldi?

Kısıtlama sadece iftarla sınırlı değil. Restoranlar, lokantalar, on binlerce işletme, yeniden kapanacakmış. Genel Merkezimize gelen bir lokanta işletmecisi ‘Her açılıp her kapanma 35 bin lira yazıyor, aldığımız et, yiyecek, sebzeyi ya dağıtmak ya da atmak zorunda kalıyoruz. Yahu siz ne vicdansız ne izansız insanlarsınız… Lokantalarda, kafelerde 3-5 kişi bir araya gelince salgın yayılıyor da binlerce kişiyi, toplayıp getirdiğiniz kongrelerinizde, virüs tatile mi çıkıyordu? Yazıklar olsun size. Bu vicdansızlığınıza yazıklar olsun.

Bir yandan, pandemi kurallarına uymayan vatandaşlarımıza, ardı ardına ceza kestiniz, diğer yanda, aynı kuralları, kongrelerinizde sırıtarak çiğneyip, bir de utanmadan, oluşan kalabalıkla övünmekten geri durmadınız. Salgının başından beri, kurallara uymakta hassasiyet gösteren, aziz milletimizin sağlığını, göz göre göre tehlikeye atmaktan çekinmediniz. Sonra ne oldu? Ankara’daki salona doldurulan, ya da dışarıda toplanan, binlerce korona elçisi ülkemizin dört bir yanına dağıldı. Ve sonuç ortada… Bu aymazlığın cezasını kim kesecek? Bu suçun asıl failine cezayı kim kesecek?"