Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, gündemde olan Merkez Bankası rezervlerinin nerede olduğu sorusunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir tekerlemesiyle yanıtladı. Babacan, "Rezervler ve yedek akçe adeta ‘yandı, bitti, kül oldu’ya getirmeye çalışıyorlar" dedi. 

Babacan, bugün Ankara'da Mamak ilçe kongresine katılarak konuştu. “Merkez Bankası’nın rezervlerine ve yedek akçelere ne oldu?” sorusunu tekrarlayan Babacan'a, yanıt Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Babacan, konuşması sırasında sinevizyon gösterisi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2019 yılında yaptığı bir konuşmadaki tekerlemeyi izleterek "Bunun adı kara mizah" dedi. Babacan, "Benim devlette öğrendiğim bir şey var ki hiçbir kayıt yok olmuyor. Küçücük bir peçeteye kurşun kalemle not alın, bunun on defa fotokopisi çekiliyor. Dolayısıyla bunlar nasıl olsa kayıtta. Hepsi ortaya çıkar bir gün" diye konuştu.

Babacan, özetle şunları söyledi:

"GÜLER MİSİN, AĞLAR MISIN?: Geçtiğimiz günlerde İktidarın küçük ortağı Anayasa Mahkemesi’nin kapatılmasını buyurdu. Ortağın birisi Anayasa Mahkemesi’nin kararına saygı duymuyor, ‘Uyulmayabilir',  küçük ortak da ‘Kapatalım gitsin‘ diyor. Güler misin, ağlar mısın? 'Kıymeti kendinden menkul' diye bir laf vardır biliyorsunuz. Kıymeti kendinden menkul Bahçeli, 'Anayasa Mahkemesi kapansın' istiyormuş. Ülkenin düştüğü her krizde hükümetin ortağı olan Bahçeli, daha önceki krizlerde de o günkü hükümetlerin ortağı olan Bahçeli, kalkmış şimdi de vatandaşlarımızın yargıya verdiği yetkiyi de 'Gasp edelim' diyor.

KRİZLERİN ORTAĞI: Sayın Bahçeli, siz Meclis’teki milletvekili sayısı sıralamasında 4'üncü Parti olarak, memleketin başına neredeyse bir kayyum gibi geldiniz zaten. Vatandaşın desteğiyle değil, ortağınızın lütfuyla ona buna ahkam kesiyorsunuz, bunu bilin. Siyasi tarihimize adınız 'Krizlerin ortağı' olarak yazdırılacak. Bu ortağın bugüne kadar bir tane çözüm önerisi geldi mi? Ekonomik kriz olur, gider meydana bunlar ekmek asar. İstediği olmayınca da 'Anayasa Mahkemesi'ni kapatalım' derler. Gerçekten akıl alır gibi değil.

YANDI, BİTTİ, KÜL OLDU: Şimdi soruyoruz, sormaya da devam edeceğiz. 'Merkez Bankası’nın rezervlerine ne oldu? Yedek akçelere ne oldu?' diye soruyoruz. Bakın gülüyoruz da bunun adı kara mizah. Rezervler ve yedek akçe adeta ‘yandı, bitti, kül oldu’ya getirmeye çalışıyorlar. Ama siz devleti yönetiyorsunuz. Bunlar size emanet. Benim devlette öğrendiğim bir şey var ki, hiçbir kayıt yok olmuyor. Küçücük bir peçeteye kurşun kalemle not alın, bunun on defa fotokopisi çekiliyor. Dolayısıyla bunlar nasıl olsa kayıtta. Hepsi ortaya çıkar bir gün."