CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, "İktidarın 1 Ekim'de elektrik faturalarına yeni bir zam yapmaya hazırlanmasına" tepki gösterdiği bir açıklama yaptı.

Akın, "Enerjiye zam demek bütün sektörlerin maliyetlerini de artıracağı için iğneden ipliğe her ürüne zam demektir!  Her ürüne zam demek hayat pahalılığının daha da artması demek" dedi ve şu sözlerle beklenen zammı eleştirdi:

FATURALAR ADETA CEZAYA DÖNÜŞTÜ 

Temel bir hak olan enerji vatandaş için gelen yüksek faturalarla adeta cezaya dönüştü. İktidar gizlemeye çalışsa da milyonlarca vatandaş faturasını ödemekte zorlanıyor. İktidar kış öncesi yeni zamlar yapmaya hazırlanırken, geçtiğimiz kış yaşanan tablo vatandaşın nasıl zorlandığını gösterdi. Resmi verilere göre faturasını zamanında ödeyemeyen abonelerin sayısı yılbaşından bu yana 5 kat arttı.

5 MİLYON ABONE FATURASINI ZAMANINDA ÖDEYEMEDİ

Resmi yanıtlara göre bu yılın başında - Ocak 2021 tarihinde - 1 milyon 37 bin abone faturasını gününde ödeyemedi. Bir ay sonra Şubat 2021’de faturasını zamanında ödeyemeyen abone sayısı 1 milyon 202 bine çıktı. Mart ayına geldiğimizde bu sayı rekor oranda artarak 4 milyon 753 bine yükseldi. Nisan ayında ise faturasını son ödeme tarihinden sonra verebilen abonelerin sayısı 5 milyon 166 bin kişi oldu. 

HER BEŞ ABONEDEN BİRİ FATURASINI ÖDEMEKTE ZORLANIYOR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın resmi verilerine göre Ocak ayında her 26 aboneden 1’inin faturasını gününde ödeyemezken dört ay sonra her 5 aboneden 1’inin faturasını zamanında ödeyememeye başladı. Elektrik faturalarındaki artış artık milyonlarca haneyi ilgilendiren bir soruna dönüştü. Tek başına bu durum bile iktidarın vatandaşlarımızı nasıl fakirleştirdiğinin göstergesidir. Vatandaşın artık yeni bir zammı kaldıracak ne gücü ne de tahammülü var.

SİYASET HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ