İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin oyun girişimciliği ile yeni fikirlerin kurgulandığı bir çalışma platformu olarak hizmet vermesi için hayata geçirdiği Kuleizmir-Oyun Girişimciliği ve Yazılım Merkezi, Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla açıldı. Gaziemir Fuar Alanı'ndaki açılış törenine, CHP Genel Başkan yardımcıları Ali Öztunç, Onursal Adıgüzel, Gülizar Biçer Karaca, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ilçe belediye başkanları, CHP İzmir milletvekilleri ve gençler katıldı.

"GENÇLER TÜRKİYE'NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK"

“Gençliğin umudu Kılıçdaroğlu" sloganları sonrası kürsüye gelen Kemal Kılıçdaroğlu, gençlere hitaben şunları söyledi:

"Sizler, Türkiye'nin kaderini değiştireceksiniz. Seçimlerde 6 milyon 300 bin genç oy kullanacak. Türkiye'ye demokrasiyi, özgürlüğü getirecek olan sizlersiniz. Türkiye'nin önündeki engelleri sizler kaldıracaksınız. Mademki Gazi Mustafa Kemal'den söz ettik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün iki temel kuralı vardı. Birincisi siyasi bağımsızlıktır. ‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’ der. Ama bu özgürlüğün kalıcı olmasını hep istemiştir. İkinci ilkesiyle bunu ortaya koymuştur. ‘Savaş meydanlarında kazanılan zaferler ekonomik olarak taçlandırılmadıkça siyasi bağımsızlığı taçlandıramazsınız’ der. Bu kulede gençlerimiz projelerini hayata geçirecek. Bizim açımızdan çok değerli. Diliyoruz, sadece İzmir'de ve Türkiye'de değil, dünyada ses getiren çalışmalarınız olsun. Değişim mi, evet. Değişecek güç gençlerde. Sizlere inanıyoruz, güveniyoruz. Sakın ola umutsuzluğa kapılmayın. Dünyayı değiştiren sizsiniz, Türkiye'yi değiştiren de sizler olacaksınız. Genç, kimsenin etnik kimliğini, inancını sorgulamayan kişi demektir. İnsana insan olarak değer veren kişi demektir. Tüm canlılara saygı duyan insan demektir. Gençler özgürlüğüne düşkün. Bugün bir tweet attığınızda ‘Başıma bir şey gelirse’ diye düşünmeseniz bile anneniz babanız uyarıyor, ‘Aman başımıza bir şey gelmesin’ diye. Bizim iktidarımızda istediğiniz tweeti atabileceksiniz. Beni de istediğiniz gibi eleştirebileceksiniz."

"İZMİR İLKLERİN KENTİ"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise gençlerle birlikte olmanın heyecan verici olduğunu söyleyerek şunları kaydetti:

"İzmir, tarih boyunca öncülerin kenti olmuş bir şehir. İlk adına bildiğiniz ne varsa İzmir'den Anadolu'ya yayılmış. İlk futbol takımından ilk kurşuna kadar hepsi İzmir'de başlamış. Dünya yeni bir atılımın eşiğinde. Sanal bir dünya kuruluyor. Oyunculuk, girişimcilik, endüstri, hepsi dijital ortamda hayat buluyor. Biz de buna yabancı kalamazdık. Bunun önünü açmak için 'Elimizden ne geliyorsa yapmalıyız' dedik. Bu kuleyi, üretmeniz, tasarlamanız, yaratmanız için size tahsis ediyoruz. Türkiye'yi ileriye taşıyacak bir adım atmış oluyoruz. Hem eğitim alacağınız hem tasarımlarınızı hayata geçireceğiniz bir alan sizin elinizde.”

YATIRIMCILARLA BULUŞMA FIRSATI

İZFAŞ, Kuleizmir-Oyun Girişimciliği ve Yazılım Merkezi ile oyun dünyasının kullanıcısı olmaktan çıkıp geliştirici olmak isteyen gençlere, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Fuarizmir’deki kulenin içinde ofis imkanları, mentorluk desteği ve yatırımcılarla buluşma fırsatı sunacak. Kuleizmir’de, girişimcinin kapsamına göre kat, özel oda veya serbest alanda masa sağlanıyor. Alanda ofis imkanları gibi hizmetlerin yanında geliştirilen oyunların test edilebileceği, içerisinde laptop, masaüstü bilgisayar, cep telefonu, tablet, VR gibi ekipmanların bulunduğu bir atölye de bulunuyor.

ÖZTUNÇ VE İDUĞ KOZLARINI PAYLAŞTI

Açılış töreni öncesi CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ile Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ'un oyun konsolunda yaptığı maç, renkli görüntülere sahne oldu. Partililer ve gençlerle sohbet eden ikili, oyun konsolunun başına geçerek kozlarını paylaştı.