HABER: AYŞE YILMAZ
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aydın ziyareti öncesinde basın toplantısı yapan il örgütü,  tam kadro birlik ve beraberlik mesajı verdi. Toplantıya CHP Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Milletvekilleri; Bülent Tezcan, Süleyman Bülbül, Hüseyin Yıldız, İl Başkanı Ali Çankır, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ve partililer katıldı.

“ÇÖZÜM BULMAYA HAZIRIZ”

CHP İl Başkanı Ali Çankır, Kılıçdaroğlu'nun ziyaret programı ile ilgili kısa bir bilgilendirme yaparak “ Türkiye pandemi sürecinde sosyolojik ve ekonomik olarak ağır tablonun altında ezilmektedir. Bu tabloları düzeltmeye kararlı, çözüm bulmaya hazır.” dedi.

“SORUNLARI YERİNDE, ÖLÇMEK VE ÇÖZMEK İÇİN…”
Türkiye’de işçi, emekçi ve çiftçinin ağırlaşan yaşam şartlarına dikkat çeken CHP Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak, sorunları yerinde incelemek, ölçmek ve çözmek için ziyaretler yapılacağını söyledi. Toprak, “ 3 Haziran’da genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Aydın’a gelecek. Türkiye’nin ağırlaşan şartlarında sorunları yerinde çözmek ölçmek için görüşme yapacağız. Toplumun birçok kesiminde sorun var. Bunların başında hizmet, tarım ve turizm sektörü var. Çalışanların yüzde 52’si hizmet sektöründe. Yaşanan kriz aileleri mahvetti. Kriz koronadan kaynaklandı denebilir. Fakat krizin yüzde 50 sebebi korona ise yüzde 50’si de yöneten iktidarın yanlış politikalarından kaynaklanan vatandaşın üstüne yüklediği yüktür.” diye konuştu.

“ERKEN SEÇİMİ TÜRKİYE’NİN İHTİYACI OLDUĞU İÇİN İSTİYORUZ”
CHP’li Toprak konuşmasında hükümete aşılama ve turizm ile ilgili eleştirilerde bulundu. Aşı konusunda gayret gösterilse de yeterli olunamadığını belirten Toprak, Rusya’nın turizm için tarihi ötelemesinde farklı nedenleri olduğunu savundu. Gazetecilerin “Erken seçim ile ilgili ne düşünüyorsunuz?” sorusuna da yanıt veren Toprak, “Biz erken seçimi Türkiye’nin ihtiyacı olduğu için istiyoruz. Türkiye şu anda en çok borçlanan devlet. Alın teriyle kazanan vatandaşlarımızın vergileri artırılıyor. Çünkü kasa yetmemeye başladı. AKP iktidarı İngiliz bankerlerine, tefecilerine teslim olmuş durumdadır. Vatandaşımızın parası onlara gidiyor. Gün gelecek borçlanma kabiliyetimizi de kaybedeceğiz. Temennimiz bir an önce vatandaşımızın alın terinin dışarı atılmaması ve Tükiye’yi yalnızlaştıran bu iktidardan kurtulması.”dedi.