AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin kaynaklarını doğru kullanmadığını savundu. Büyükşehir Belediyesi’nin Aydın’da arazi toplulaştırılması yapılan yerlerdeki stabilize yollarda asfalt düzenleme çalışması başlatması ve şebeke suyu götürmesi gerektiğini söyleyen Milletvekili Posacı, “Ne yazık ki Büyükşehirin altın çağ deyişini slogan yapmasıyla altın çağa ulaşılamıyor” ifadelerini kullandı. 

AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, Aydın’da halihazırda bazı noktalarda arazi toplulaştırma çalışmaları tamamlanan bölgelerdeki ova yollarıyla ilgili Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulundu. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin arazi toplulaştırması yapılan yerlerdeki stabilize yolları asfalt yapmasının üreticinin menfaatine olacağını belirten Milletvekili Posacı, “Eğer bu yolları yapacaklarsa ve gerekli izinlerin alınamadığı gibi türlü gerekçe ya da bahaneleri de söz konuysa ben her türlü izni almaya hazırım” dedi.  

“BÜYÜKŞEHİR OVA YOLLARINI ASFALTLAMALIDIR”

Muhalefet kanadından AK Parti’nin tarım politikasıyla ilgili yapılan bazı eleştirilere de sert çıkan Milletvekili Posacı, “Üretim bitti diyorlar ama rakamlar ortada. Örneğin hayvancılıkta, büyükbaş hayvan sayısındaki artıştan, süt üretimindeki artışa kadar bu veriler belli. Yani biz AK Parti olarak, ‘Nereden nereye’ derken boşuna demiyoruz. Muhalefetin ilçe başkanları hamaset yapıyor. Biz bağcıyı dövmek değil üzüm yemek tarafındayız. Mesela biz şu anda arazi toplulaştırma çalışmaları yapıyoruz. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin bu arazi toplulaştırması yapılan yerlerdeki stabilize yolları asfalt yapsa üreticinin menfaatine olmaz mı? Ova kesiminde de hayvancılık yaygınlaşıyor, oraların yolları yapılıp şebeke suyunun da götürülmesi lazım ancak bu anlamda bir girişimi bırakın düşünce bile söz konusu değil. Yol çok önemlidir. Süt kamyonu, pamuk toplama makinesi, büyük biçerdöver makinelerinin kullandığı bu yolları Aydın Büyükşehir Belediyesi bir an önce asfalt yaparak çiftçilerimizi rahatlatmalıdır” dedi. 


“AYDIN YERİNDE SAYIYOR”
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun kaynaklarını doğru kullanmadığını ifade eden Milletvekili Posacı, “Örneğin benim 2014’te belediye başkanıyken yaptığım parke taşlarını sökerek beton asfalt yaptı. Yağmur yağdı mı şimdi oralar deniz oluyor ve su giderleri çalışmıyor. Yahu buna ne gerek vardı? Bu masrafı Umurlu’ya yapacağına gir ova yollarına yap. Aydın bir tarım memleketiyse bu ova yollarına illa ki beton asfalt değil satih kaplama yap ve en azından şebeke suyu götür. Eğer bunla ilgili gerekli izinlerin alınamadığı gibi türlü gerekçe ya da bahaneleri varsa her türlü izni almaya ben hazırım. Biz bu konuda işbirliğine hazır olduğumuzu dün söyledik, bugün de söylüyoruz. Aydın Valisi başkanlığında toplanalım, tüm vekillerimiz gelsin. Bizim yapacağımız nelerdir, onlar neler yapabilir? Bunları konuşalım ve bir güç birliğine varalım ama ne yazık ki Aydın bu konuda ortak noktada buluşamıyor. Aydınımız ne yazık ki yerinde sayıyor. Büyükşehirin altın çağ deyişini slogan yapmasıyla da altın çağa ulaşılamıyor” diye konuştu.