AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Koçarlı Belediyesi'ni vahşi çöp depolama iddiaları üzerinden eleştiren CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül'ün katı atıkların bertarafı için 6 yıldır herhangi bir tesisleşmeye gitmeyen Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne karşı da aynı çevreci duyarlılıkla yaklaşması gerektiğini söyledi. 

Milletvekili Yavuz açıklamasında, Koçarlı’da üç dönemlik yereldeki CHP iktidarından miras kalan çöp dağına ses etmeyip vahşi depolama iddiaları üzerinden Koçarlı Belediyesi’ni eleştiren CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül'ün, Büyük Menderes Nehri’ne bıraktığı atıkları nedeniyle defalarca ceza kesilen, katı atıkların bertarafı için 6 yıldır herhangi bir tesisleşmeye gitmeyen Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne karşı da aynı çevreci duyarlılıkla yaklaşması gerektiğini belirtti. 

AYDIN HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Koçarlı’da halihazırda AK Parti’nin yönetimindeki ilçe belediyesi tarafından katı atıkların enerjiye dönüştürülmesi amacıyla Biogaz Üretim Tesisi’ projesi hazırlatıldığını hatırlatan Milletvekili Yavuz,, "Hükümetimizin desteğiyle inşallah bu dönem bu proje hayata geçecektir. Bu noktada Koçarlı’nın vahşi çöp depolamadan arındırılmış olması noktasında aynı zamanda Büyüşehir Belediyesi’ne de iş düşmektedir. Bildiğimiz kadarıyla Büyükşehirin halen ilçede katı atıkların depolanmasıyla ilgili bir çalışması yok. Yasaya göre atıkların depolanması konusunda sorumluluk doğrudan doğruya Büyükşehir Belediyesi’ne aitken bunun yerine getirilmediği ve bu konuda da  en ufak bir çaba gösterilmediği de ortada. Hal böyleyken aynaya bakmadan Koçarlı Belediyesi’ne çevreci duyarlılık kasan CHP Aydın Milletvekili Bülbül, öncelikle bu konuda Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin eksik kaldığı yönleri de etraflıca bir sorgulamalıdır. Sayın Vekilimiz ikamet ettiği İstanbul'dan kalkıp seçim bölgesindeki sorunları derinliğine öğrenerek açıklamalar yaparsa daha doğru olacaktır. Kendisini bu konuda titiz davranmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.