Egedesonsöz'den Muhittin Akbel'in haberine göre Türk futbolunun köklü kulüplerinde İzmirspor'da bir dönem kaptanlık yapan Bülent Dalkılıç'ın ilginç hayat hikayesini kaleme aldı.

İZMİRSPOR TARİHİNE ADINI ALTIN HARFLERLE YAZDIRDI
1982 yılında İzmirspor formasını giymeye başlayan Bülent Dalkılıç, 1986-87 sezonunda şampiyon Kuşadası Gençlik'te bir sezon oynadıktan sonra tekrar kulübe döndü. İzmirspor savunmasının değişmez ismiydi, takım kaptanıydı. Goller attı, attırdı; İzmirspor'un şanlı tarihine adını altın harflerle yazdırdı. 1991'de Göztepe'ye transfer oldu ve iki yıl sarı kırmızılı formayı giydikten sonra futbolu bıraktı.

FUTBOLUN USTALIĞINDAN YEMEKLERİN EFENDİLİĞİNE...
Yeşil sahalara veda ettikten sonra aşçılık yapmaya başlayan Bülent Dalkılıç, bu alandaki ustalığıyla da aranan bir aşçı oldu. 58 yaşındaki futbolun ustası, yemeklerin efendisi Bülent Dalkılıç, tam 30 yıl sonra, kaptan olarak ayrıldığı İzmirspor'a aşçı olarak döndü. Eski başkanlardan Emin İşletir'in önerisiyle, bugünkü Başkan Nedim Topaloğlu'nun İzmirspor kulübünde aşçı olması için yaptığı çağrıya kayıtsız kalmayan Bülent Dalkılıç, üç haftadır lacivert beyazlı kulüpte takımı doyuruyor. Kahvaltıdan et yemeklerine, sebzeden dünya mutfağının seçkin yemeklerine kadar futbolculara sayısız sunum yapan Dalkılıç, sadece futbolcuları doyurmakla kalmıyor, İzmirspor formasının ne kadar kıymetli olduğunu anlatıyor onlara...

BÜLENT DALKILIÇ GELDİ, TAKIM ÜÇ MAÇI DA KAZANDI
İzmirspor'a çeyrek asırdan fazla bir zaman sonrası dönmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Bülent Dalkılıç, "Gençlerle genç olmak, İzmirspor'un havasını solumak, çok güzel bir şey. İzmirspor'u meğer çok özlemişim" diyor ve duygularını şöyle özetliyor:

"İzmirspor, benim yuvam, evim. Bu yuvadan iki kez ayrıldım, iki kez takım küme düştü. Askere gitmem gerekiyordu, askere gittiğimde takım 3. Lig'e düştü. Askerden döndüm, takımı şampiyon yaptık. 1991'de Göztepe'ye transfer oldum, İzmirspor o sene de küme düştü. Ben yokken, takımın küme düşmesi hep içimi acıtmıştı. Bugün takımım BAL Ligi'nde. Ben bu kez İzmirspor çatısı altında aşçı olarak bulunuyorum. Kulüpteki varlığımla umarım, eskisi gibi uğur getiririm. Yine beraberim takımımla. İlginçtir ve çok güzel bir duygudur ki, takımımız çıktığı üç maçı da kazandı. Demek ki yaptığım yemekler futbolcu kardeşlerime iyi geldi. Bülent Dalkılıç, tüm İzmirspor camiasıyla birlikte bu yıl inşallah şampiyonluk sevinci yaşayacak. Hayattaki en büyük arzum budur. Allah bana o mutluluğu yaşatacak inşallah."

SPOR HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ