Kırıkkale 17 Ağustos Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonanın son gününde çekişmeli final maçları gerçekleştirildi. Şampiyonada, erkeklerde ve kadınlarda 13 sıklette madalya dağıtıldı.

Düzenlenen şampiyonanın son gününde 54 kg’da Aydın'ı temsil eden Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcusu İbrahim Alp Bakır, Yıldız Erkekler Türkiye Şampiyonu olarak altın madalyayı elde etti. Aynı Şampiyonada 48 kg’da Yıldız Kızlar Türkiye üçüncüsü olan Simge Bekler, Aydın'ı temsil etti.

Sporcuların aldığı başarılar ile mutlu olduğunu ifade eden Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu; "Yaklaşık 56 ilden660'ı erkek, 303'ü kadın toplam 963 boksörün katılımında gerçekleştirilen Türkiye Şampiyonasında sporcularımızın elde ettikleri dereceler bizleri çok mutlu etti. İnanıyorum ki bu başarılar bu çabalarımız şuan Aydın’ın tüm ilçelerinde devam eden GSB Spor Okullarında eğitim alan geleceğin şampiyonlarına örnek olacaktır. Sporcumuz İbrahim’e Eylül ayında İtalya’da gerçekleştirilecek Avrupa Şampiyonasında başarılar diliyor, sporcumuzun üzerinde büyük emeği olan Milli antrenörümüzü tebrik ediyorum.” dedi.