Avrupa’nın en büyüğü Bitci.com Tuna Masters Alaçatı Balıkçılık Turnuvası, 15. yılını kutladı. Dev organizasyon, bu yıl 60’tan fazla teknenin katılımı ile Bitci.com ana sponsorluğunda, Çeşme Belediyesi himayesinde ve Port Alaçatı Marina ev sahipliğinde, güncel koronavirüs tedbirleri uygulanarak yapıldı. Turnuvanın ikinci günü yakalanan 64 kilo 600 gram ağırlığındaki orkinos ‘En Büyük Balık’ ödülünü Stafu ekibine kazandırırken ‘Altın Kemer’ Veloce ekibine geçti.

Port Alaçatı Marina’da Murat İyriboz ve Elvio Pennetti tarafından düzenlenen Bitci.com Tuna Masters serisini bu yıl kazanan Veloce ekibi, “Tuna Masters of the Year” altın kemerini 1 yıl boyunca taşıyacak.

Aralarında birçok ünlü ismin yer aldığı yarışmaya, Fatih Altaylı, Gökhan Çarmıklı, Burhan Çavuşoğlu, Erkut Soyak, Turgut Konukoğlu, İsmet Aslan, Funda Arkas, Umut Kızıltan, Feridun Bigalı, Berent Akdemir, Sinan Kuran, Mahmut Özgener, Altuğ Aksoy, Bülent Delican, Güney Afrika’dan Jonathan Quinlivan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Bekir Kasapoğlu ve Suudi Arabistanlı iş insanı Osama Alhaddad’ın sahibi olduğu 60’tan fazla tekne kayıt yaptırdı.

Geçen hafta Seferihisar Teos Marina’da tamamlanan ‘Bitci.com Tuna Masters Teos’tan sonra 2021 sezon finali niteliğindeki ‘Bitci.com Tuna Masters Alaçatı’ turnuvasında 2 gün boyunca sabahın erken saatlerinde Marina’dan en büyük balığı yakalamak üzere denize açılan tekneler, 16:30’da oltalarını sudan çekti.

Bitci.com Tuna Masters Alaçatı ilk gün yarışlarında, Friendship adlı tekne ile Bekir Kasapoğlu ekibinin yakaladığı 63,4 kilogram ağırlığında, kılıç hariç 179 cm boyundaki kılıçbalığı, günün en büyük balığı olmuştu.

Turnuvanın ikinci günü tekrar denize açılan Veloce ve X Shark tekneleri birer kılıç balığı, Stafu ve Fes Fish tekneleri ise birer bluefin orkinos ile karaya döndü.

Karaya getirilen balıklar, hakem heyeti tarafından tartılıp boyları ölçüldü.

X Shark adlı tekne ile turnuvaya katılan Kerem Şengezer, Cüneyt Paksoylu ve Mehmet Önder Köse ekibinin yakaladığı 130 cm boyunda ve 24 kg ağırlığındaki kılıç balığı; Veloce adlı tekne ile katılan Çağlar Akan, Fadıl Zandar, Cihan Okay ve Yunus Yucad ekibi yakaladığı 139 cm uzunluğunda ve 34,6 kg ağırlığındaki kılıç balığı; Fes Fish adlı tekne ile yarışmaya katılan Can Kaya Fesçi, Suat Can Tokgöz, Onur Kalaycı ve Murat Sungurtekin ekibinin yakaladığı 166 cm uzunluğunda ve 66,1 kg ağırlığındaki bluefin orkinos ile Stafu adlı tekne ile turnuvaya katılan Burak Galip Akkurt, Ahmet Akıncı, Cem Akkurt, Serkan Aşkar ve Mehmet Çelik ekibinin yakaladığı 161 cm uzunluğunda ve 64,6 kg ağırlığındaki bluefin orkinos, günün dereceye giren balıkları oldu.

Kılıç balıkları ile orkinosların farklı puan çarpanlarının olduğu ve ince misina kullanan ekiplerin Master Class bonusları olduğu turnuva kuralları çerçevesinde, hakem heyetinin değerlendirmeleri sonucunda ödül töreni düzenlendi.

139 cm uzunluğunda ve 34,6 kg ağırlığında kılıç balığı yakalayan Çağlar Akan, Fadıl Zandar, Cihan Okay ve Yunus Yucad’dan oluşan Veloce ekibi, 519 puan ile genel klasman üçüncüsü oldu. Ekibe kupa ve ödüllerini, Yiğit Akü firmasından Fatih Yiğit takdim etti.

166 cm uzunluğunda ve 66,1 kg ağırlığında bluefin orkinos yakalayan Can Kaya Fesçi, Suat Can Tokgöz, Onur Kalaycı ve Murat Sungurtekin’den oluşan Fes Fish ekibi, 576,4 puan ile genel klasman ikincisi oldu. Ekibe kupa ve ödüllerini, Depar Motor firmasından Vidal İtkin takdim etti.

Bitci.com Tuna Masters Alaçatı ilk gün yarışlarında, Friendship adlı tekne ile Kıbrıs’tan 700 mil yol yaparak turnuvaya katılan Bekir Kasapoğlu ekibinin yakaladığı 63,4 kg ağırlığında, kılıç hariç 179 cm boyundaki kılıçbalığı, ekibe 634 puan kazandırarak genel klasman birincisi olmalarını sağladı. Ekibe kupa ve ödüllerini, Port Alaçatı Marina Müdürü Deniz Şahin takdim etti.

EN BÜYÜK BALIK ÖDÜLLERİ STAFU EKİBİNİN

161 cm uzunluğunda ve 64,6 kg ağırlığındaki bluefin orkinos yakalayan Burak Galip Akkurt, Ahmet Akıncı, Cem Akkurt, Serkan Aşkar ve Mehmet Çelik’ten oluşan Stafu ekibi, En Büyük Balık ödülünü kazandı. Ekibe kupa ve ödüllerini, Port Alaçatı Marina Genel Müdürü Sander Suiçmez takdim etti.

Bitci.com Tuna Masters Teos 2021 yarışlarından 1.238 puan ile gelen Çağlar Akan, Fadıl Zandar, Cihan Okay ve Yunus Yucad’dan oluşan Veloce ekibi, Bitci.com Tuna Masters Alaçatı’da topladığı 519 puan ile 1.757 puana ulaşarak, ‘Tuna Masters of the Year’ altın kemerinin yeni sahibi oldu. Ekibe kupa ve ödüllerini, Bitci.com adına Yaprak Gökçe takdim etti.