AYHAN ÇİMENDAĞ

Yeni sezonun ilk üç haftasında puan alamayan Denizlispor’un yönetimi kongre kararı aldı. Kulüp Başkanı Mehmet Uz, kongre kararının yönetimle ilgili bilgi kirliliği oluşması nedeniyle alındığını belirterek, 16 Eylül’de yapılacak kongrede yeniden aday olduğunu bildirdi.

Denizlispor Haluk Ulusoy Spor Tesisleri’ndeki basın toplantısında göreve geldikleri günden itibaren geçirdikleri zorlu süreci anlatan ve kongre kararının neden alındığına açıklık getiren Kulüp Başkanı Mehmet Uz, şöyle konuştu:

TEKRAR ADAYIM: “Bugüne kadar zorlu günler geçirdik ve gecemiz gündüzümüze karıştı. Göreve geldikten sonra önce borçlarımızı ödeyerek transfer yasağını kaldırmaya çalıştık. Bu süreç içinde hiçbir futbolcu ile görüşmedik. Borcumuzu ödeyip transfer yasağının 5 gün süre ile kaldırılmasıyla transferler yapmaya başladık. Ancak bu süreç içinde yönetim kurulumuzdan bazı arkadaşlarımız ayrıldı. Ve yönetimimiz ile ilgili kamuoyunda bir bilgi kirliliği oluştu. Mevcut yönetim ile göreve devam edebiliriz, hiçbir sıkıntı yok. Ancak ortadaki bilgi kirliliğinden kurtulmak zorundayız. Ben ve arkadaşlarım göreve tekrar talibiz. Aramıza yeni arkadaşlar da girecek. Daha güçlü ve üzerinde soru işaretleri bulunmayan bir yönetimle ilerlemek amacındayız. Aday olmak isteyen arkadaşlar varsa buyursunlar gelsinler.

TRANSFER ÇALIŞMALARINI KAPATTIK: Anlaştığımız futbolcular ile 2 yıllık sözleşme imzaladık. Biz kimseye şampiyon olacağız gibi iddialı bir şey söylemedik. Hedefimizin ligde kalmak olduğunu söyledik. Transfer yasağının devam etmesi durumunda bile gelecek sezon için kadromuz hazır olacak. Her şeyi yönetimdeki arkadaşlarımızla birlikte planlı bir şekilde yürütmeye çalıştık. Transfer çalışmaları için 16 milyon lira gibi bir bütçe çıktı ve transferi kapattık.

TÜRKİYE’DE BİR İLKİ YAPTIK VE YENİLEN TAKIMA PRİM VERDİK: İlk 3 hafta galibiyet alınamaması nedeniyle acımasız eleştirilere maruz kaldık. Eldeki kadronun yetersiz olduğunu herkes biliyordu aslında. Manisa maçını kaybetmemize rağmen futbolcularımızın gayretlerinden dolayı belki de Türkiye’de bir ilke imza atıp, sahadan mağlup ayrılan takıma prim verdik.

TAKIM KAMPTA: Transfer çalışmalarından sonra milli maç nedeniyle lige verilen ara nedeniyle takım şu anda Uşak’ta kampta. Güzel şeyler olacağına inanıyoruz. Umutlarımızı hiç kaybetmedik. Yeniden yapılacak kongrede aday listesinde 21+1 kişi olacak."