Inaki Pena'ya imza attıran, Gomis'i ise İstanbul'a getiren Galatasaray, uzun süredir transferi için uğraş verdiği Gedson Fernandes'i Beşiktaş'a kaptırdı.

Zorunlu satın alma maddesi nedeniyle Galatasaray ile Benfica arasında Transfer görüşmesi durma noktasına gelirken devreye giren siyah beyazlılar yıldız orta saha için Portekiz ekibiyle anlaşmaya vardı.

BEŞİKTAŞ'TAN 6 MİLYON EURO'YA BiTiRDi
DHA'nın haberine göre, 23 yaşındaki orta saha oyuncusu için kulübü Benfica ile görüşen siyah-beyazlılar, gelecek sezon için transferi bitirdi.

Beşiktaş, Portekiz ekibiyle 6 milyon Euro karşılığında sıkıştı.

Ayrıca Portekizli orta saha oyuncusunun da siyah-beyazlılardan yıllık 1.3 milyon Euro alacağı öğrenildi.

Öte yandan transferin sonuçlanması için resmi yazışmalar ve evraklar bekleniyor.

A Spor'a göre ise oyuncuyla 4+1 yıllık sözleşme imzalanacak ve Gedson'un bir sonraki satışından Portekiz ekibine yüzde 50 pay verilecek.

SEZON SONUNA KADAR KİRALANACAK
Beşiktaş'ın yabancı kontenjanı nedeniyle Gedson Fernandes'i sezon sonuna kadar Süper Lig'den bir takıma kiralayacağı belirtildi.

Gedson'un Beşiktaş'ta oynamak istediğini Sportif Direktör Ceyhun Kazancı'ya bildirmesine karşın, oyuncunun Karadeniz ekiplerinden birine 6 aylığına kiralanacağı kaydedildi.

BAŞAKŞEHİR İDDİASI
Öte yandan Gedson Fernandes transferinde ligin geri kalan bölümü için Medipol Başakşehir’le anlaşma sağlandığı ve oyuncunun sezon sonunda Beşiktaş’a imza atacağı da öne sürüldü.

"TRANSFER GERÇEKLEŞMEYECEK GİBİ"
Gedson Fernandes'in temsilcisi Ahmet Bulut, Vole'ye yaptığı açıklamada, sarı kırmızılı takım ile Benfica'nın yaptığı görüşmelerin durduğunu belirtirken "Transfer gerçekleşmeyecek gibi gözüküyor. Başka bir kulüple görüşüyoruz. Yarın Gedson'un durumu netleşecek." sözleriyle transferin zora girdiğini söylemişti.

HOCASI BELİRSİZLİKTEN RAHATSIZDI
Gedson Fernandes'in geleceğinin belirsizliği nedeniyle rahatsızlığını dile getiren Benfica Teknik Direktörü Nelson Verissimo ise, "Hala geleceği belirsiz olan iki oyuncumuz var; Gedson Fernandes ve Ferro. Bir an önce bu belirsizliğin çözülmesi gerekiyor. 22-23 kişilik bir kadro ile çalışıyoruz." diye konuşmuştu.

G.SARAY TARAFTARINDAN YÖNETİME ÇAĞRI
Sarı kırmızılı taraftarlar, Twitter'dan #GedsonuGetirElmas etiketiyle binlerce tweet atarak Burak Elmas yönetimine mesaj gönderdi. Bu hashtag'e kısa süre içinde binlerce tweet atılırken trend topic (gündem) listesine girdi.

UZLAŞMA SAĞLANAMADI
Sarı kırmızılıların sunduğu 1.5 yıllığına 1.5 milyon Euro kiralama ve 8.5 milyon Euro’luk satın alma opsiyonu bedelini kabul eden Benfica, ‘zorunlu satın alma’ maddesini şart koştu. (Hürriyet)

SPOR HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ