Dün gece saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış dolayısıyla Germencik’te bugün düzenlenmesi planlanan deve güreşinin iptal edildiği duyuruldu.

Germencik Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Bugün Alangüllü Arena’da gerçekleşmesi planlanan 73. Geleneksel Büyük Germencik Deve Güreşi Festivalimiz olumsuz hava şartları sebebiyle iptal edilmiştir” denildi.

KAZANAN ÇİFTÇİMİZ OLSUN
73. Geleneksel Büyük Germencik Deve Güreşi Festivali’nin hava muhalefeti sebebiyle iptal edilmesi hakkında açıklamalarda bulunan Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş şunları kaydetti;

“Olumsuz hava şartları sebebiyle gerçekleştirmeyi planladığımız 73. Geleneksel Deve Güreşi Festivalimizi iptal etme kararı aldık. Büyük bir emekle hazırlandığımız festivalimizi malumunuz geçen yıl pandemi tedbirleri kapsamında yapamamıştık. Bu yıl da nasipte yağmur varmış. Kazanan çiftçimiz, üreticimiz olsun, yağan yağmur susuzluk ve kuraklığın bitmesine vesile olsun demek istiyorum. Elbette büyük bir emek söz konusu ancak en büyük tesellimiz yine yağmur oldu. Bu vesileyle ülkemizin, ilimizin ve ilçemizin çeşitli noktalarından ilçemize teşrif eden devecilerimiz başta olmak üzere misafirlerimize ve tüm halkımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.