Belediye’nin gençlere ve çocuklara yönelik spor aktivitelerinin yanı sıra kadınlara yönelik eğitimleri de devam ediyor. Bu kapsamda, Germencik Belediyesi Kültür Sanat ve Spor Merkezi’nde devam eden kadın spor kursları, uzman eğitimciler tarafından veriliyor. Haftanın beş günü, günde dört saat yürütülen eğitimlerde, kadınlar farklı gruplar halinde step aerobik, pilates, zumba ve meditasyon dersleri alıyor. 

Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, spor ve sağlıklı yaşam için çalışmaları sürdüreceklerini aktararak, şunları söyledi:

“Germencik Belediyesi olarak örnek projeler üretmeye devam ediyoruz. Günde dört saat düzenlenen step aerobik, pilates ve zumba eğitimlerini, Germencikli kadınlarımızla buluşturuyoruz. Germencik Belediyesi olarak, sağlıklı ve spor dolu bir hayatın önemini biliyor, bu bilinci halkımıza aşılayarak özellikle Germencikli kadınlarımızı spor yapmaya teşvik ediyoruz.”

image small

“SONUÇLARI GÖRDÜKÇE MUTLU OLUYORUM”

Kursiyerlerden Birsel Çalışkan, bir yıl önce anne olduğunu ve doğum sonrasında oluşan fazla kilolarından, kurslarda aldığı eğitimler sayesinde kurtulduğunu belirterek, “Bir yıl önce doğum yaptım, yeni anneyim daha. Doğum kilolarımdan kurtuldum, sıkılaşmaya başladım. Düzenli olarak buraya geliyorum ve sonuçlarını gördükçe mutlu oluyorum. Yeni anne olacak adaylar, doğum sonrasında kilolarından kurtulmak için alternatif yollar ararlar. Bu yüzden de hamile kalmaktan çekinirler. Germencik’te böyle bir imkanların bizlere sunulmasından dolayı oldukça mutluyuz. Doğum öncesinde 67 kiloydum, şu anda 53 kiloyum. Bu sayede daha da zayıfladım. Belediyemizin bizlere sunduğu bu olanak bizim gibi annelere çok faydalı oluyor. Belediye başkanımız Fuat Öndeş’e ve hocalarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“HERKESE TAVSİYE EDİYORUM”

Açılan kurslara ailecek ilgi gösterdiklerini belirten ev hanımı Ayşegül Tekin ise “Fazla kilolarımdan kurtulmak için diyetisyene gidiyorum, buradaki faaliyetlere de katılarak sağlıklı kalıyorum. Belediyemizin açmış olduğu hizmetten çok mutluyuz. Ev hanımları için özellikle güzel bir hizmet. Çocuğumu da buraya getiriyorum, o da kendine göre faaliyetlerle eğlenip, öğreniyor. Kızlarımla birlikte gelmekten oldukça memnun. Buraya gelmek için tereddütte kalan kadınlara sesleniyorum. Tüm kadınlara tavsiye ediyorum” dedi.