Konya Olimpiyat Parkı’nda gerçekleşen müsabakalarda, Gülle Atma Kategorisinde Erkeklerde Alperen Karahan, 20.46’lık derecesiyle şampiyon olurken; oyunlar rekorunun da sahibi oldu.

İki Altın Dereli ve Arıkazan’dan Geldi

Kadınlar Gülle Atma Kategorisinde Emel Dereli 17.25 derecesile altın madalya kazanırken; üniversiteden mezun öğrenci Buse Arıkazan Sırıkla Atlama Kategorisnde Kadınlarda 4.00 metrelik derecesiyle altın madalya almaya hak kazandı.

"Öğrencilerimiz Üniversitemizi ve Aydın’ı en iyi şekilde temsil ediyor"

Öğrencilerin sergilediği performans ve elde ettikleri başarıların Üniversitemize gurur yaşattığını belirten Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Bayrağımızın göndere çekilmesi bizim için çok büyük bir gurur. 9-18 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek ve açılış seramonisine Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Sayın Hüseyin İbrahim Taha ve İslami Dayanışma Oyunları Federasyonu Başkanı Sayın Abdülaziz bin Türki el Faysal el-Suud’un  katılacağı oyunlar ülkeler arasındaki dostluğun pekişmesi ve islam ülkelerinin birarada olması bakımından çok kıymetli,. Konya çok önemli ve güzel bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Şampiyonların okulu yarışmalardaki başarıları ile bizleri gururlandırmaya devam ediyor. Katıldıkları her yarışmada Üniversitemizi ve Aydın’ı en iyi şekilde temsil ediyor ve tanıtıyorlar. Başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyor evlatlarımla gurur duyuyorum.” dedi.