İzmir bugün iki önemli organizasyona ev sahipliği yaptı. Kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen 9 Eylül Uluslararası İzmir Yarı Maratonu ve İzmir Valiliği ile Turkcell'in organize ettiği 2021 Turkcell GranFondo Yol Bisiklet Yarışı; Konak'tan başlayıp, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda aynı güzehgahta yapıldı. İki organizasyonun aynı istikamet ve yol üzerinde yapılması ilginç görüntüler oluşturdu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Uluslararası 9 Eylül İzmir Yarı Maratonu ile İzmir Valiliği ve Turkcell tarafından organize edilen 2021 Turkcell GranFondo Yol Bisiklet Yarışı aynı güne denk geldi.

Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayan ve pandemi nedeniyle katılımın 2 bin kişi ile sınırlandırıldığı 9 Eylül Uluslararası İzmir Yarı Maratonu öncesi yarışmacılar, sahilde müzik eşliğinde ısındı.

TUNÇ SOYER: KATILIM ÇOK GÜZELDİ

Dörder kişilik gruplar halinde çıkışı verilen maratona, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katıldı. Soyer, şunları söyledi:

"En keyifli, kolay ter işte bu koşu sırasında dökülendir. İşte o yüzden çok keyifliyim. Hava da çok güzeldi. Katılım da çok güzel oldu. Katılanların da yüzleri gülüyor ve keyifliler. Çok şükür kaza, hastalık gibi vahim bir durum olmadı. Her yıl katılım artıyor. Hem koşanların süratleri artıyor hem de sporun İzmir’e daha çok yayıldığını da görüyoruz.”

Uluslararası İzmir Maratonu için, Şanlıurfa’dan İzmir’e gelen Kızıldağ ailesi yarışa 7 aylık kızları Beren ile birlikte katıldı.

ANKA Haber Ajansı'na konuşan Murat Kızıldağ, "Biz yıllardır ailecek koşuyoruz. Hem İzmir’de hem Türkiye’nin başka şehirlerinde hem de yurtdışında birkaç koşuya katıldık. Şimdi de kızımızla birlikte ailemiz büyüdü, en küçük koşucumuz ile birlikte bundan sonra da inşallah hem İzmir’de hem de diğer illerdeki yarışmalara katılacağız" dedi.

Beren'in annesi Gamze Kızıldağ ise, "Bu Beren’in ikinci koşusu. Daha da devam etmesini diliyorum” diye konuştu.

YARIŞ GELİRİ EĞİTİME AKTARILACAK

20 ülkeden yaklaşık bin 500 bisikletseverin katıldığı 2021 Turkcell GranFondo Yol Bisiklet Yarışı ise Konak Meydanı'ndan başladı. 9 Eylül Maratonu'nda olduğu gibi Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinden aynı istikamette devam eden bisikletçiler; Balçova, Narlıdere, Güzelbahçe ve Urla'nın ardından yeniden Konak rotasını izledi.

Bisiklet yarışının gelirinin Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) iş birliğiyle orman yangınlarında ve sel felaketlerinde zarar gören ailelerin çocuklarının eğitimleri için kullanılacağı açıklandı.

GÖRME ENGELLİLER DE YARIŞTI

Turkcell Kurumsal İletişim Direktörü İsmail Özbayraktar ise şu açıklamayı yaptı:

“Türkiye’nin en güzel şehirlerinden bir tanesindeyiz. Buraya gelenler eğitim için pedal çevirecek. Orman yangınlarında ve selde mağdur olan ailelerin çocukları için pedal çevirecekler. Bu yarışlarda paralimpik sporcularımız da var ve tandem bisikleti de olacak. Yani görme engelliler de burada bisiklet sürecek ve bu rüzgârı hissedecek. Biz el ele verdiğimiz zaman çok güzel işler yapıyoruz. Bisiklet sporunu hem sağlık açısından hem de çevre açısından destekliyoruz.”

Maraton koşusunun ve bisiklet yarışının aynı yol üzerinde olması ilginç görüntüler oluştururken, herhangi bir aksaklık yaşanmadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

1.VİDEO

9 Eylül Maratonu detay görüntü

İzmir Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer ile röportaj

Koşuya 7 aylık bebekleriyle gelen aile ile röportaj.

2.VİDEO

Turkcell GranFondo Yol Bisiklet Yarışı'ndan detay görüntü

Turkcell Kurumsal İletişim Direktörü İsmail Özbayraktar ile röportaj