Konyaspor'un futbolcusu Ahmet Çalık, trafik kazasında yaşamını yitirdi. Çalık’ın kullandığı otomobil, bu sabah saat 9.00 sıralarında Ankara-Niğde Otoyolu'nun Ankara'nın Gölbaşı ilçesi Hacılar Mahallesi mevkiinde ilerlerken kontrolden çıkıp şarampole devrildi. 

Kazayı gören yurttaşlar 112 Acil’e ihbarda bulundu. Olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi, ancak genç futbolcu Çalık’ın kaza sonucunda yaşamını yitirdiği öğrenildi. 

KONYASPOR'DAN AÇIKLAMA
Konyaspor Kulübü tarafından sosyal medya mecrası Twitter üzerinden yapılan açıklamada "Konyaspor'umuza geldiği ilk günden bu yana taraftarımızın ve şehrimizin sevgisini kazanan futbolcumuz Ahmet Çalık'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Başta futbolcumuz Ahmet Çalık'ın ailesi olmak üzere hepimizin başı sağ olsun" ifadelerine yer verildi.

NİKAH TARİHİ ALMAYA GİDİYORMUŞ
Yeşil-beyazlı ekiple 3 yıl daha sözleşmesini uzatan genç futbolcunun, pazar günü oynanan Demir Grup Sivasspor maçının ardından dün yapılan antrenmana katıldığı ve bugün izinli olduğu öğrenildi. Ahmet Çalık’ın, şubat ayında yapmayı planladığı düğün için Ankara’ya nikah tarihi almaya gittiği öğrenildi.

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Merhum Çalık’ın cenazesi, Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından yakınlarınca teslim alınıp, Elmadağ ilçesine getirildi. Milli futbolcu için Elmadağ Sungur Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye Çalık ailesi ve yakınlarının yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Konyaspor Kulübü Başkanı Fatih Özgökçen, Konyaspor ve Gençlerbirliği forması giyen futbolcular ile çok sayıda kişi katıldı.

AHMET ÇALIK KİMDİR? 
Çalık, 26 Şubat 1994'te Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde doğdu. Futbola 2004 yılında Gençlerbirliği'nin altyapısında başlayan Çalık, 2011 yılında A takıma yükseldi. 2016-17 sezonu ara transfer döneminde Galatasaray'a transfer olan Çalık, 4 Ekim 2020 tarihinde Süper Lig ekiplerinde Konyaspor'a transfer oldu. 

Çalık, U-16, U-17, U-18, U-19, U-20, U-21 ve A Milli Takım'da toplamda 66 kez forma giydi. 

KAZA ANINA AİT GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI: