Plaj voleybolunda dünyanın en büyük organizasyonlarından biri olan ‘Beach Pro Tour Kuşadası Challenge’ 19-22 Mayıs tarihleri arasında, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF), Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Kuşadası Belediyesi iş birliğiyle Sevgi Plajı’nda 19 Mayıs’ta başlıyor.  Eleme maçları ile başlayacak organizasyon daha sonra ‘Ana Tablo’ maçları ile devam edecek. Şölen havasında geçecek olan turnuvaya 33 ülkeden olimpik ve milli takım seviyesinde 200 sporcu katılacak. 

Dünya yıldızları Kuşadası’nda Beach Pro Tour Kuşadası Challenge turnuvasında seyirciler 2015 Dünya Şampiyonu ve 2016 Rio Olimpiyat şampiyonu Brezilya’dan Bruno Oscar Schmidt’in yanı sıra servisleriyle ünlü İtalyan oyuncu Adrian Carambula ve 2 kez olimpiyatlarda yer almış Letonyalı Samoilovs-Smedins ikilisi gibi isimleri izleme fırsatı bulacak. Voleybolseverler maçları ücretsiz olarak seyredebilecek.
 

1500 KİŞİLİK TRİBÜN HAZIR
Şölen havasında geçecek organizasyonda Türkiye Voleybol Federasyonu, Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Kuşadası Belediyesi ekipleri iş birliği içerisinde çalışarak turnuva alanını büyük güne uygun hale getirdi. Bu kapsamda ekipler tarafından 1500 kişilik tribün kapasitesine sahip  18 metreye 28 metre ebatlarındaki merkez sahanın kurulumu tamamlandı. 3 yan maç sahası ile 2 antrenman sahasının çizgileri çekildi. 

Devleri buluşturacak olan ve festival havasında geçecek olan turnuvanın tanıtım toplantısında konuşan Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Alper Sedat Aslandaş, “ Aydın BŞB ve Kuşadası Belediyesi ile beraber Dünya Plaj Voleybolu’nun dünya turunu Sevgi Plajı’nda gerçekleştiriyoruz. Bu iş birliğinden dolayı Türkiye Voleybol Federasyonu adına teşekkür ediyorum. Toplam 96 takım misafir ediliyor. 5 kıtadan 33 ülkedeki sporcular Kuşadası’ndalar.  Üst düzeyde bir turnuva olacak” dedi.

Organizasyonun Aydın ve Türkiye tanıtımı için önemli olduğunu vurgulayan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Kuşadası Belediyesi ile bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz. 33 ülke ve 200 sporcu var. 80 ülkede canlı olarak yayınlanacak. Türkiye’nin ve Kuşadası’nın müthiş bir Piarını oluşturuyoruz. Muhteşem bir katkı olacaktır. Her yıl gerçekleştirmeye gayret edeceğiz. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tüm vatandaşlarımızı da bu organizasyona davet ediyoruz. Muhteşem bir gösteri olacak.” diye konuştu. 

Kuşadası Belediyesi Başkanı Ömer Günel ‘de “Bu işin aslında sürdürülerek gelmesinde en büyük pay Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Özlem Çerçioğlu’ndadır. Büyük bir vizyonla hareket etmiştir. Bugünü organize eden herkese tek tek teşekkür ediyorum. Plajlarımızın ilk defa böyle bir organizasyonda yer alması müthiş bir olay.” diye konuştu

FIVB Teknik Delegesi Christian Schemeth,  konuşmasında " TVF, Kuşadası Belediyesine, Aydın Bölgesine turnuvada bu özel etkinlikte bizi ağırladıkalrı için memnunum. Bu güzel plajlarda heyecanlı maçlar izleyeceğimizi düşünüyorum. Böylelikle plaj voleyboluna bu güzel bölgeyi ve Kuşadası'nı tanıtma fırsatı da elde etmiş olacağız. Turnıvada birçok izleyici olacağını düşünüyorum. Türk takımlarına ve uluslararsı takımlara başarılar diliyorum." diye konuştu. 

KUŞADASI BELEDİYESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ