Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ASKİ bünyesinde yapacağı Yedigöze Barajı’ndan su getirme projesi için 65 milyon euro hibe/kredi onaylandı. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Kozan, İmamoğlu, Ceyhan ve Yumurtalık ilçeleri ile 163 köye su sağlanacak.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Ankara'da, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da katılımıyla Belediye Hizmetleri Projesi-1 ve Belediye Hizmetleri Geliştirme Projesi FRIT-2 programı kapsamında İlbank ve Yerel Yönetimler Alt-Finansman imza törenine katıldı.

Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) bünyesinde yapılacak Yedigöze Barajı’ndan su getirme projesi için 28 milyon 70 bin Euro hibe, 37 milyon Euro kredi için imzalar atıldı. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Kozan, İmamoğlu, Ceyhan ve Yumurtalık ilçeleri ile 163 köyün su sorunu çözüme kavuşacak.

KENTSEL DÖNÜŞÜM HIZ KAZANACAK

Öte yandan, Başkan Zeydan Karalar, Ankara'da TOKİ Başkanı Ömer Bulut ile bir araya gelerek Adana Sinanpaşa, Barbaros ve Göl mahallelerinin kentsel dönüşüm projelerinin daha hızlı yürütülebilmesi için görüşme yaptı. Başkan Karalar, olumlu geçen görüşmeler için Ömer Bulut’a teşekkürlerini iletti.