SERDAR ÜNSAL

Iğdır’da, Aile Hekimi Dr. Mehmet Kum, pandemi nedeniyle gidemediği okullara öğrencilere yararlı olmak adına aile hekimliğine kütüphane kurdu.

Iğdır Merkez 1 Nolu Sağlık Ocağı’nda görevli Aile Hekimi Dr. Mehmet Kum, yıllardır muayene olmak için gelenlere kitap hediye ediyor. Muayene odasında biriktirdiği kitaplardan bazılarını, çocuklara da ulaştıran Kum, koronavirüs salgını sürecinde de kitap dağıtmayı, kütüphaneye gibi düzenlediği muayenehanesinde sürdürmeye devam ediyor.

“KIZ ÇOCUKLARINA POZİTİF AYRIMCILIK”

Dr. Mehmet Kum, ‘kardelen’ olarak andığı kız çocuklarına pozitif ayrımcılık yapıyor. Kız çocukları için şimdiye kadar 50 kitaplık yaptıran Kum’un hedefi, bin çocuğun evine kütüphane kurmak. “Hedefimiz, kardelenlerimiz okusunlar. İhtiyaç sahibi Kardelenlere kitapların yanında kırtasiye, kitaplık giyim kuşam gibi yardımlar da yapıyorum. Bunu kendim ve hayırsever dostlarım sayesinde gerçekleştiriyorum” diyerek şöyle devam etti:

“12 yıldır kitap hediye ediyorum. Hem hastanenin içine hem de muayenenin içine kitaplar koydurdum. Yaş gruplarına göre hediye ediyorum. Okul dönemlerinde çanta, mont gibi yardımlar yapmaya çalışıyorum. Bu zamana kadar 10 bin üzerinde kitap dağıttım. Bunu yapma sebebim malum pandemi döneminde köy okullarına gidemiyorum. Koronadan dolayı gidemeyince burada kitaplık oluşturdum. Çocuklarımız burada gelip kitaplar alıp okuyorlar.”