TUNCAY TÜRKGÜLÜ

CHP Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz, sahile kamyonlarla hafriyat döküldüğünü söylerken, eski AKP milletvekili İbrahim Korkmaz'ı işaret etti. Abanoz, “İbrahim Korkmaz’a ait bir şantiyedeyiz. Kumsal maalesef hafriyatla bu şekilde doldurularak yok ediliyor. Allah aşkına şu Akçakoca’dan ellerinizi çekin" dedi.

CHP Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz, sahil şeridinde yapılan hafriyat çalışmasını inceledi. Abanoz, açıklamasında, hafriyat çalışması için eski AKP milletvekili İbrahim Korkmaz’ı işaret etti. Abanoz, “Ayazma bölgesindeyiz. İbrahim Korkmaz’a ait bir şantiyedeyiz. Bu şantiyede gördüğünüz gibi, yukarı bölümlerde bir hafriyat çalışması yapılıyor. Sahili görüyorsunuz. Kumsal, maalesef hafriyatla bu şekilde doldurularak yok ediliyor” dedi.

Yapılan işlemin yasal olmadığını belirten Abanoz, “Burada ‘istinat duvarı yapacağım’ diye kumsalı bu hale getirmeye kimsenin hakkı olmadığı gibi sayın İbrahim Korkmaz'ın da hakkı yok. ‘Kıyı kenar çizgisi’ diyoruz, aylardan beri gündemi meşgul eden kıyı kenar çizgisi. Kıyı kenar çizgisini tekrar sizlere hatırlatmak istiyorum. Kumun bittiği yerde, ilk 50 metrede hiçbir şey yapılamıyor. İkinci 50 metrede günübirlik tesis yapılır, dedik; kafe, kafeterya gibi” dedi.

Abanoz, şöyle konuştu:

“Allah aşkına şu Akçakoca’dan ellerinizi çekin. Bu Akçakoca’ya erken kalkan beton dökmeye başladı. Düzceli, Ankaralı, Bolulu kim varsa, artık Akçakoca’nın bütün kıyı şeridine aynı çalışmayı yapıyor. Lütfen, Akçakocalılar olarak buna ses yükseltin. Çünkü Akçakoca sahilleri artık göz göre göre, siz bayramda bayramlaşırken, siz pandemide evlerinizde kapalı kalırken Akçakoca sahilleri bu şekilde talan ediliyor.

Akçakocalılar uyuyor. Burada bir şantiye var. Nerede Akçakoca, Akçakoca Belediyesi uyuyor. Bayramı fırsat bilen, pandemiyi fırsat bilen, kısıtlamaları fırsat bilen insanların çalışmaları devam ediyor. İbrahim Korkmaz, AKP eski milletvekili, Akçakoca’nın tüm sahil şeridindeki her yere, aynı şeyi yapmak suretiyle bu hale getiriyor. Belediye buraya gelmiş, Zabıta aracılığıyla tutanak tutmuş, inşaatın durması gerekirken hafriyat kamyonları hala çalışıyor.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* CHP Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz’un açıklaması

* Düzce’den inşaat molozlarını sahile döken bir kamyon

* Genel ve detay görüntüler