GAMZE ŞİMŞEK

Mersin’in Erdemli ilçesinde Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’nde AKP İlçe Teşkilat Başkanı Kerim Dudu’nun bir süre önce kadrolu olarak işe alınması “torpil” tartışmasının çıkmasına neden oldu. Kendisini “AK Partili fanatik muhtar” olarak tanımlayan Karaahmetli Muhtarı Yusuf Gürsoy “Yanlış, yanlış, yanlış” tepkisini gösterdi.

Alata Bahçe Kültürlerini Araştırma Enstitüsü’nde bir süre önce, daimi işçi statüsü için kura çekimi yapıldı. Kura çekimi sonrasında beş kişi göreve başladı. Göreve başlayanlar arasında 31 yaşındaki Kerim Dudu da vardı. İşlemleri kısa süre içinde tamamlanan Dudu’nun, yaklaşık beş yıldır AKP ilçe örgütü içinde siyaset yaptığına dikkat çekildi. Dudu, son olarak AKP Erdemli Teşkilat Başkanlığı görevini yürütüyordu.

MUHTAR TEPKİ GÖSTERDİ

Karaahmetli Mahallesi Muhtarı Yusuf Gürsoy, Dudu’nun atanmasını, Facebook sayfasındaki paylaşımı ile eleştirdi. Gürsoy, şunları söyledi:  

“Beni ve toplum vicdanını rahatsız eden, Kerim Dudu’nun işçi olarak Erdemli Alata Araştırma’da işe başlaması konusunda birkaç cümle yazmak isterim.

İş yerinde, yolda bana denk gelen muhtar arkadaşlar ve sade vatandaşlar; dönümlerce limon bahçesi olan, kendisinin ve ailesinin maddi durumu çok iyi olan Kerim Dudu’nun işçi olarak alınması konusunda, ‘sen ne düşünüyorsun’ diye soruyorlar.

AK Partili fanatik muhtar olarak bu soruya cevap veriyorum. Yanlış, yanlış, yanlış.

Kerim Dudu’nun yerine ben olsam, ya bu işten istifa eder, yerime gariban birini sokarım. Ya da AK Parti Erdemli ilçe başkan yardımcılığından ve AK Parti’den istif ederim. Kimsenin AK Parti’yi küçük düşürmeye hakkı yok.”

5 KİŞİDEN BİRİSİ

Alata Bahçe Kültürlerini Araştırma Enstitüsü Müdürü Cengiz Türkay, “Erdemli AKP Teşkilat Başkanı Kerim Dudu için torpil iddialarının doğru olmadığını” söyledi. Bakanlık bünyesinde açılan 826 kişilik kadrodan 20’sinin kuruma kontenjan ayrıldığını, “göreve başlatılan 5 kişiden birisinin de Kerim Dudu olduğunu” ifade etti. AKP Erdemli Teşkilat Başkanı Kerim Dudu da, torpille işe girme iddiasının gerçekleri yansıtmadığını söyledi.