Bartın'ın Amasra ilçesinde termik santral kurmak isteyen firmanın 1 milyon TL'lik dava açtığı Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır'a bir destek de Atatürkçü Düşünce Derneği'nden (ADD) geldi. ADD Batı Karadeniz Bölge Temsilcisi Emin Semih Özkök beraberinde ADD Bölge Temsilcileri ve ADD Amasra Temsilcisi Yurdanur Topçu eşliğinde Belediye Başkanı Recai Çakır’ı makamında ziyaret ederek destek mesajı verdi.

Ziyaretin ardından Atatürkçü Düşünce Derneği Batı Karadeniz Bölge Temsilcisi Emin Semih Özkök, belediye toplantı salonunda yaptığı basın açıklamasında, “Başkan Çakır’a açılan davayı eleştirerek her türlü süreçte Belediye Başkanımızın, Amasra Belediyesinin ve tüm Amasra halkının yanındayız bu tür olaylar ve baskılar yürütülen termik santral karşıtı mücadelede bizleri yıldırmayacaktır diyoruz. Tekraren belediye başkanımız Recai Çakır ve Amasra Belediyesinin yalnız olmadığını ifade ederek saygılarımı sunarım" dedi.

Belediye Başkanımız Recai Çakır ise “Atatürkçü Düşünce Derneği Batı Karadeniz Bölge Temsilcisi Sayın Emin Semih Özkök ve bölge illerden ve ilçelerden gelen Atatürkçü Düşünce Derneği Temsilcilerinin ve Amasra Atatürkçü Düşünce Derneği Temsilcisi Sayın Yurdanur Topçu‘ya bu nazik ziyaretlerinden ötürü teşekkür ederim. Vermiş olduğumuz mücadelede yalnız olmadığımızı görmek bizlere güç veriyor, bizleri daha çok motive ediyor" dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Batı Karadeniz Bölge Temsilcisi Emin Semih Özkök, Belediye Başkanı Recai Çakır‘a Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün birbirinden değerli fotoğraflarından oluşan albüm hediye etti. Başkan Recai Çakır ise Amasra’nın Fethi ve Fatih Sultan Mehmet içerikli tabloyu Atatürkçü Düşünce Derneği Batı Karadeniz Bölge Temsilcisi Emin Semih Özkök’e takdim etti.