Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Çakır “Elbet bu günler de geçecek özlediğimiz o güzel günlere tekrar kavuşacağız. Akrabalarımızla, komşularımızla yeniden bir araya gelecek, büyüklerimizle bayramlaşacağız” dedi.

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır'ın bayram mesajı ise şöyle : 

“Bir yaşam kültürü olan; birlik, beraberlik ve dayanışma duygularının en yoğun şekilde hissedildiği Ramazan ayını geride bıraktık. Toplumumuzda çok özel ve anlamlı bir yere sahip, milletimizin manevi değerlerinin ve tarihten gelen sosyal yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel yaşandığı günlerinden olan Ramazan Bayramına ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bayramlarımız toplum olarak bizleri bir arada tutan, gelenek ve göreneklerimizin yaşatıldığı özel günlerimizdir. Ne yazık ki son iki yıldır; Korona salgını nedeniyle bayramları sevdiklerimizden uzak geçirmekteyiz. Pandemi sürecinin belki de en zor kısmı bayramlarımızı sevdiklerimizin elini öpememek ve sarılamamak, aynı sofrada bulunamamak oldu. Her şeyin başı sağlık, elbet bu günler de geçecek özlediğimiz o güze günlere tekrar kavuşacağız. Akrabalarımızla, komşularımızla yeniden bir araya gelecek, büyüklerimizle bayramlaşacağız. Çocuklar yine parklarda özgürce oynayacak. Şimdi hepimize düşen en önemli görev tam kapanma sürecinde de alınan tedbirlere uymalıyız. Gelecek bayramları hep birlikte kutlayabilmek için; sizlerin ve bizlerin sağlığı için bu bayram evlerimizdeyiz. Daha güzel ve sağlıklı yarınlarda buluşmak ve bu bayramın tüm insanlığa barış, sağlık ve huzur getirmesi dileğiyle; Ramazan Bayramı’nızı tebrik ediyorum.” dedi.