MELİS ANTER

Amiral Turgut Reis ölümünün 456. yılında, doğum yeri olan Bodrum Turgutreis’te anıldı.

Turgut Reis için Atatürk Meydanı’nda ve Şevket Sabancı Parkı’nda tören düzenlendi. Bodrum Belediyesi tarafından, Atatürk Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na ve Şevket Sabancı Parkı’ndaki Turgut Reis Heykeli’ne çelenk sunuldu.

Törene Turgut Reis’in torunları sanatçı Numan Pekdemir ile Turgut Reis Kültür ve Sanat Araştırmaları Derneği Başkanı Tarık Eray Çakır, Muharip Gaziler Derneği Bodrum Şubesi Başkanı Hasan Külcü ve gaziler ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Turgut Reis’in torunlarından Numan Pekdemir “Amiralimiz, dedemiz Turgut Reis’i dünya tanıyor. Ancak Bodrum’da doğan çocuk, gençler tanımıyor. Hatanın çoğu bizde. Amiral Turgut Reis Denizcilik Müzesi’ni açarak, yılın bir günü değil her günü ünlü amirali anmayı ve yaptıklarını anlatmayı sürdüreceğiz” dedi.

Turgut Reis Kültür ve Sanat Araştırmaları Derneği Başkanı Tarık Eray Çakır’da şunları söyledi:

“Belediyeden istirham ediyoruz tabi ki. Kültür Turizm Bakanlığından da bu desteği almamız gerekli. Turgut Reis Denizcilik Müzesinin artık Turgutreis’e gerekli olduğuna, Bodrum senfoni orkestrasının artık Bodrum’da olması gerektiğine inanıyorum diyorum ya, işte Turgut Reis Denizcilik Müzesine de burada olmasına inanıyoruz. Desteklerini bekliyoruz.”