Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, 8 Mayıs 2019 tarihinden itibaren mal ve hizmet alım ihaleleri için başlattığı canlı yayın uygulaması, ikinci yılına girdi. ABB TV, Youtube kanalı ve sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlanan ihale sayısı bin 420’ye ulaştı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın göreve gelmesinin ardından başlatılan uygulama ile mal ve hizmet alım ihaleleri 2 yıldır canlı yayınlanıyor. Firmalar ve vatandaşlar; ABB TV, Youtube kanalı ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan ihaleleri ilgiyle izliyor.

24 AYDA BİN 420 İHALE CANLI OLARAK YAYINLANDI

Şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkesi gereği Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 Mayıs 2019 - 8 Mayıs 2021 tarihleri arasında kayıt altına alınan toplam bin 420 ihale, canlı yayınlandı.

Covid-19 salgını nedeniyle toplum sağlığı ile ilgili ve acil yapılması gereken ihalelerin dışında birçok ihale ertelenirken; son 24 ayda yüksek maliyetli ve ihtiyaç fazlası lüks araçların satışından asbestli boru değişimine, gayrimenkul satışından Halk Ekmek büfe kura çekilişine kadar çok sayıda ihale izlenme rekorları kırdı.

Büyükşehir Belediyesi ve iştirakleri ile ASKİ ve EGO Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve canlı olarak yayınlanan ihalelerle ilgili bilgi veren Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Genel Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin, “Göreve başladığımız ay başkanımız Sayın Mansur Yavaş'ın ilk talimatı ihalelerin canlı yayınlanması olmuştu. Şeffaf belediyecilik açısından başkentten tüm Türkiye'ye yayılan bir ışık olan bu karar ile 1420 ihaleyi canlı yayınladık. Emeği geçen mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN YAVAŞ’A ULUSLARARASI ŞEFFAFLIK ÖDÜLÜ

Belediye ihalelerinin, açık ve şeffaf şekilde canlı yayınlanması, dün kamuoyunun da dikkatini çekti.

Uluslararası Şeffaflık Derneği; “Şeffaflığın sağladığı sosyal hesap verebilirlik ve erişebilir karar alma anlayışı ile örnek bir yönetim sergilediği, başkentin yönetiminde şeffaflığı ve katılımcılığı evrensel ölçütlerde uyguladığı” gerekçesiyle Yavaş’ı, 2020 Şeffaflık Ödülü’ne değer gördü.

Dünyaca ünlü vakıflardan biri olan Belediye Başkanları Vakfı (City Mayors Foundation) da Yavaş’ı şeffaf yönetim uygulamaları ve pandemi sırasında toplum sağlığını koruyan çalışmaları nedeniyle “World Mayor 2021 Dünya Belediye Başkanı Ödülü’ne” aday gösterdi.