Antalya Büyükşehir Belediyesi Oyuncak Müzesi, Tarihi Kentler Birliği Müze Özendirme Yarışması’nda "Yaşam Kültürü Müzeleri" dalında ödüle değer görüldü. 

Tarihi, doğal ve kültürel çevrenin korunmasına yönelik politikalara destek veren Tarihi Kentler Birliği’nin, bu değerlerin gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla düzenlediği Müze Özendirme Yarışması’nın bu yılki kazananları belli oldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, Kaleiçi Yat Limanı’ndaki Oyuncak Müzesi yaşam kültürü müzeleri dalında ödül aldı. Ödüller, 26 Haziran Cumartesi günü Tarihi Kentler Birliği’nin 1. Olağan Meclis toplantısı sonrasında sahiplerine verilecek.

TÜRKİYE’NİN 3. BÜYÜK OYUNCAK MÜZESİ

İyi müzecilik örneklerini özendirmek, yerel yönetimlerin müze uygulamalarında önder olmak, koruma bilinci yaratma rollerini öne çıkartmak ve yerel yönetimlerin inisiyatifi ile oluşturulmuş müzeler arasında iş birliğini geliştirmek amacıyla düzenlenen yarışmada Antalya Büyükşehir Belediyesi, Oyuncak Müzesi ile dereceye girdi.

Türkiye’nin en büyük üçüncü oyuncak müzesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi Oyuncak Müzes;i Nasreddin Hoca, Daltonlar ve Red Kit, Şirinler, Keloğlan, Temel Reis, Mickey Mouse gibi birçok karaktere ev sahipliği yapıyor. 

3 BİN ANTİKA OYUNCAK VAR

1860’lardan günümüze yaklaşık 3 bin oyuncağı barındıran Antalya Oyuncak Müzesi ziyaretçilerine masalsı bir dünyanın kapılarını aralıyor. 2019 yılında 43 bin, 2020 yılında pandemiye rağmen 17 bin kişinin ziyaret ettiği Antalya Oyuncak Müzesi günde yaklaşık 100 kişiyi ağırlıyor. Müzede ayrıca örgü oyuncak bebek atölyesi, origami, tahta oyuncak boyama atölyesi gibi pek çok farklı etkinlik de düzenleniyor.