Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın geçtiğimiz mart ayında hayata geçirdiği “Yeşilin Başkenti” projesine destek veren Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü bugüne kadar toplam 5 bin 145 fidanı toprakla buluşturdu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından başlatılan “Yeşilin Başkenti” projesine, ASKİ Genel Müdürlüğü de personeli ile birlikte destek olmayı sürdürüyor.

ASKİ Genel Müdürlüğü Tesisler Dairesi Başkanlığı, “Dünyayı güzelleştirmeye hep birlikte el ele” sloganıyla düzenlediği “Bir Fidan Bin Hayat 2. Geleneksel Fidan Dikme Şenliği” kapsamında; ceviz, badem, çam ve sedir türlerinde yaklaşık 2 bin fidanı Eryaman’daki TC1 Su Deposu’nun bahçesinde toprakla buluşturdu.

Güz aylarında düzenlenen şenliğin ilk ayağında 2 bin fidan dikilirken, ASKİ Su Arıtma Dairesi Başkanlığı’nın nisan ayında İvedik, Çubuk, Şereflikoçhisar, Pursaklar, Temelli, Tepeköy ve Karadalak İçme suyu Arıtma Tesislerine bin 145 fidan dikmesiyle bugüne kadar ASKİ personeli tarafından toplam 5 bin 145 fidan dikimi tamamlanmış oldu.

 ASKİ GENEL MÜDÜRÜ ERDOĞAN ÖZTÜRK DE FİDAN DİKTİ

 “2. Geleneksel Fidan Dikim Şenliği”ne ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, Genel Müdür Yardımcıları Cüneyt Öztürk ve Baran Bozoğlu’nun yanı sıra daire başkanları katılırken, kurum personeli de yoğun ilgi gösterdi.

Diktiği fidana can suyunu veren ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, “Sayın Başkanımız Mansur Yavaş’ın başlattığı ‘Yeşilin Başkenti Projesi’ne ASKİ ailesi olarak destek olmaktan ve bunun bir parçası olmaktan büyük bir kıvanç duyuyoruz” diyerek şöyle konuştu:

“Kısa zamanda gerçekleştirdiğimiz bu tür etkinliklerle gerek tesislerimizde gerekse büyük baraj havzalarımızda betonlaşmaya inat yeşili, doğayı koruyoruz. Doğayı kurtarmak adına yaptığımız bu tür etkinliklere devam edeceğiz. Umut ediyorum ki gelecekte çocuklarımızın gövdesine sarılacağı, gölgesinde dinleneceği bir fidanı büyütmeye, yeşertmeye vesile olduk.”  

 İKLİM KRİZİ İLE MÜCADELEDE AĞAÇLANDIRMANIN ROLÜ

 ASKİ ailesi olarak Başkent’te yeşillendirme çalışmalarına destek olmaktan mutluluk duyduklarını dile getiren ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Baran Bozoğlu, “Hem doğanın korunması hem hava kirliliğinin azaltılması hem de iklim krizine karşı mücadelede ağaçlandırmanın çok önemli olduğunu bir kez daha herkese hatırlatmak istiyoruz” dedi. Bozoğlu, tüm dünyanın betonlaşmaya doğru gittiğine dikkat çeken ASKİ Özel Kalem Müdürü Cüneyt Gürbüz ise bu etkinliğe katılmaktan gurur duyduklarını söyledi.

Ağaç dikme etkinliğini geleneksel hale getirmeye çalıştıklarını vurgulayan ASKİ Tesisler Dairesi Başkanı Ömer Yıldırım düşüncelerini, “Su depolarımız ve terfi istasyonlarımızın yeşil olmayan her noktasına el atıyoruz. İnanıyorum ki bu etkinliklerle ağaç dikme konusunda toplumda bir artı değer oluştururuz” sözleriyle dile getirirken, AR-GE Dairesi Başkanı Burçin Nuriye Yılmazel de, “Bu yeşillikler sadece bizim eserimiz olmakla kalmasın, toplumun tamamı inşallah bu şekilde ağaç dikme şenliklerine katılım sağlasın istiyoruz” diye konuştu.