Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Türkiye’nin birçok noktasında çıkan orman yangınlarıyla ilgili, “Türk insanını bir kez daha duyarlı ve sorumlu olmaya, bu afet günlerini unutmamaya davet ediyorum. Ormanlarımız bizim. Ormanları memurların, jandarmaların ya da başka görevlilerin korumasının ötesinde bizim korumamız gerekiyor” dedi

Atakum Belediye Meclisi, ağustos ayı olağan toplantısını, Cemil Deveci başkanlığında yaptı. Toplantıda, Türkiye’nin birçok noktasında yaşanan yangınlar hakkında belediye meclisin grubu bulunan tüm partiler adına açıklama yapan Deveci, şunları söyledi:

“Ormanlarımız, yeşilimiz, doğamız bize emanet. Onlar bizim bir parçamız. Onlar olmadan insanların bu coğrafyada yaşama imkanları yok. Türk insanını bir kez daha duyarlı ve sorumlu olmaya, bu afet günlerini unutmamaya davet ediyorum. Ormanlarımız bizim. Ormanları memurların, jandarmaların ya da başka görevlilerin korumasının ötesinde bizim korumamız gerekiyor. Allah muhafaza, Atakum’un her bir mahallesinde orman parçası var. Aynen Marmara’da olduğu gibi. Ne kadar tedbir alırsak alalım ne kadar makine parkımız güçlü olursa olsun bunun önüne geçerek zararı belki azaltabiliriz ama önleyebilme olanağı yok. O açıdan Atakumlulara doğaya sahip çıkmalarını hatırlatıyorum.” 

DAYANIŞMAYA DAVET

Afet bölgesindeki belediyelerle diyalog halinde olduklarını belirten Deveci, “O bölgedeki insanlarımızın ihtiyaçlarını olabildiğince tespit ettikten sonra bir çağrı daha yapacağım. Sizi ve kendi çevrenizi bu konuda duyarlı olmaya, yardım elinizi uzatmaya ve dayanışmaya davet ediyorum. ‘Bugün değilse ne zaman?’ diyerek yardım zinciri oluşturalım. Oradaki yurttaşlarımızla, komşularımızla el ele tutuşalım” dedi.