Atakum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 2020 yılında kent genelinde inşa ettiği beş yeni parkı hizmete sundu, belediyeye ait serada 200 bin adet mevsimlik çiçek ve çalı yetiştirdi, 1 milyon 151 bin metrekarelik alanda ot temizliği yaptı. 150 oturma bankı ve 190 piknik masasını Atakumluların hizmetine sunan Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, 25 kuş evini kanatlı dostlarla buluşturdu.

Atakum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 2020’de beş yeni parkı Atakumluların hizmetine sundu. Cumhuriyet Mahallesi’nde Şehit Polis Memuru Adem Keskin Parkı, Mevlana Mahallesi’nde Mehmet Soykan Parkı, Atatepe Mahallesi’nde Şehit Polis Memuru Hakan Kara,  Mimar Sinan Mahallesi’nde Adige Parkı ve Yeşildere Mahallesi’nde Yeşildere Parkı, Atakumlularla buluşturuldu.

Atakum Belediyesi Fen İşleri Şantiyesi’nde bulunan atıl durumdaki serayı yenileyerek kapasitesini genişleten ekipler, 2020 yılında bitki üretimine hız verdi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Atakum Belediyesi’ne ait serada 200 bin adet mevsimlik çiçek ve çalı üretimi gerçekleştirdi. Belediye tarafından yetiştirilen 83 bin adet mevsimlik çiçeğin yanı sıra 6 bin 710 adet ağaç ve çalı kentteki peyzaj alanlarına dikildi. Ekipler, imalatı Atakum Belediyesi Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü’ne ait atölyelerde yapılan 150 oturma bankı, 190 piknik masasını 2020’de kent sakinlerinin kullanımına sundu. Atakum’daki doğal yaşamın devamlılığını sağlamak için kanatlı dostlara barınma alanları oluşturan Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, 25 kuş evini kentin farklı noktalarına konumlandırdı.

1.1 MİLYON METREKAREDE OT TEMİZLİĞİ, 752 DONATIDA BAKIM ÇALIŞMASI

Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 2020 genelinde 1 milyon 151 bin metrekarelik alanda ot temizliği gerçekleştirdi. Kent mobilyalarının kullanım ömrünü artırmak için 300 oturma bankı, 240 piknik masası ve 40 beton masa bakımdan geçirildi. 2020’de sağlıklı yaşam için düzenli egzersiz yapan Atakumluların kullandığı 100 spor ekipmanının bakım ve onarımları yapıldı, kent sakinlerinin ücretsiz kullanımına sunulan 12 halı saha ve basketbol sahasında onarım çalışmaları gerçekleştirildi.

Geride kalan yıl içerisinde minik Atakumluları da unutmayan ekipler, kent genelindeki 60 farklı çocuk oyun grubunu onardı.

Atakum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 2020 yılında kamu hizmeti sunan eğitim kurumları ve ibadethanelere de hizmet desteğinde bulundu. Atakum’daki 50 okul ve camide ot temizlikleri yapıldı, bakım ve onarıma ihtiyaç duyan kent mobilyaları yenileme çalışmaları yürütüldü, peyzaj çalışmaları gerçekleştirildi.