Atakum Belediyesi, Afanlı Deresi çevresinde 10 bin metrekarelik alanda rekreasyon çalışmalarını hızlandırdı. Yürüyüş, spor ve park alanlarının yanı sıra birçok bitki ve çalıyla yeşillendirilecek projede, saha emekçilerini ziyaret eden Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, “Komşularımızın keyifle vakit geçirebileceği, nefes alabileceği özenle ağaçlandırılmış bir alan oluşturmak için çalışıyoruz” dedi.

Atakum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Afanlı Deresi çevresinde 10 bin metrekarelik alandaki rekreasyon çalışmalarını hızlandırdı. Yenimahalle Mahallesi, Kıbrıs Caddesi ile 3145. sokağa denk gelen derenin her iki tarafında devam eden projenin devam ettiği, yürüyüş ve spor alanları, oyun grupları ve engelli salıncağı ile birçok bitki ve çalı türüyle yeşillendirilmiş bölge, Atakumluların nefes alacağı yeni bir alan olacak. Ekiplerin hummalı biçimde sürdürdüğü saha çalışmalarını yerinde inceleyen Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, “Komşularımızın keyifle vakit geçirebileceği, nefes alabileceği özenle ağaçlandırılmış bir alan oluşturmaya çalışıyoruz. Kendi mühendislerimiz ve personelimiz, kendi emekleri ile tüm maharetlerini bu parka yansıtıyorlar. Burada yoğun bir çalışma devam ediyor, en kısa sürede yurttaşlarımızın kullanımına açmak için ekiplerimiz ellerinden geleni yapıyor” dedi.

YENİ SPOR ALANLARI OLUŞTURULUYOR

Afanlı Deresi çevresinde toplamda 10 bin metrekarelik alanın 2 bin 500 metrekaresi sert zemin olarak projelendirildi. Kauçuk zemin, yürüyüş ve parke yolu olarak belirlenen sert zeminin dışında 110 metrekarelik bir alanda oyun grubu olacak. Engellileri unutmayan Atakum Belediyesi, park alanı içerisinde engelliler için özel tasarlanmış engelli salıncağını kullanıma açacak. Aynı zamanda çevre sakinlerinin spor yapabilecekleri 90 metrekarelik spor alanının yanında derenin her iki tarafında toplam 750 metrelik de yürüyüş yolu bölgeye kazandırılacak.

KENTE LAVANTA DOKUNUŞU

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, bölgedeki bitki ve ağaç çeşitliliği için de itinalı çalışmalar gerçekleştiriyor. Proje alanının önemli bir bölümünü kaplayacak yeşil alana, 17 farklı türde ağaç, 27 farklı türde de çalı dikilecek. Toplam ağaç sayısının 118 olması planlanırken, 500 adet çalı tipi bitkiyle bölgeye yeni bir çehre kazandıracak. Bitkilendirme çalışmalarında, mor rengi ve formuyla estetik görünüme, kokusuyla da sakinleştirici ve yatıştırıcı etkiye sahip lavanta bitkileri dikilecek. 800 adet lavanta bitkisi bölgeye ayrı bir kimlik kazandıracak. Belli metre aralıklarla yürüyüş yoluna konumlandırılacak kemer bloklar sarmaşıklarla kaplanacak. Böylece yürüyüş alanlarında aynı zamanda saklı bahçe konsepti de yakalanmış olacak.

“KOMŞULUK HUKUKU PEKİŞTİRECEK ALANLAR”

Afanlı Deresi çevresinde birçok apartmanın bulunduğunu ve nüfusun sosyal donatı ihtiyacını karşılamak istediklerini kaydeden Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, şunları söyledi:

“Yurttaşlarımızın nefes alabilecekleri, spor yapabilecekleri, çocuklarımızın da güven içerisinde oyun oynayabilecekleri alanlar oluşturmaya çalışıyoruz. Bu tip sosyal alanlar insanların bir araya gelebileceği, buluşabileceği noktalar olduğu için her zaman altını çizdiğimiz komşuluk hukukunun da pekiştirilebileceği alanlar aynı zamanda. O yüzden sadece bir sosyal donatıdan çok daha fazlası olarak görüyoruz. Burada yaklaşık 10 dönümlük bir alanda, derenin her iki kenarını da bütün bir halde ele alıyoruz. Komşularımızın keyifle vakit geçirebileceği, nefes alabileceği özenle ağaçlandırılmış bir alan oluşturmaya çalışıyoruz. Yürüyüş alanlarını farklı ağaç ve bitki türleriyle donatıyoruz. Aynı zamanda alanda çocuklarımız için oyun grubu, engellilerimiz için de engelli salıncağı yer alacak. Yürüyüş ve spor alanıyla da komşularımızın sağlık dolu hayatlarına katkı sunmak istiyoruz. Kendi mühendislerimiz ve personelimiz, kendi emekleriyle tüm maharetlerini bu parka yansıtıyorlar. Burada yoğun bir çalışma devam ediyor, en kısa sürede yurttaşlarımızın kullanımına açmak için ekiplerimiz ellerinden geleni yapıyorlar."